Stres ve öfkeyle başa çıkmak empati kurabilmekten geçiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2011 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Stres ve öfkenin birçok hastalığı tetiklediği ifade eden uzmanlar, bununla başa çıkmanın empati kurabilmekten geçtiğini söylüyor.

Osmangazi Kent Konseyi ve Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde "Öfke kontrolü ve stresle başedebilmenin yolları" konulu konferans düzenlendi. Seminerde konuşan Psikolog Özden Şenkoyuncu, öfke durumunda vücut tepkileri, stresin sağlığa etkisi, öfke kontrolü ve yöntemleri, stres ve stresle başa çıkma yollarını anlattı.

Herkesin stres ve öfkeyi ciddiye almasını isteyen Şenkoyuncu, şöyle konuştu: "Bu durum birçok hastalığı tetikliyor ya da ilerlemesine neden oluyor. Özellikle baş ağrıları, mide rahatsızlıkları, solunum ve cilt problemleri, artirit, sinir sistemi rahatsızlıkları, dolaşım sorunları, varolan fiziksel rahatsızlıkların kötüleşmesi, duygusal rahatsızlıklar ve intihar gibi büyük sorunları doğurabilir."

Öfke ve stresle başa çıkmanın empati kurabilmekten geçtiğini belirten Şenkoyuncu, özellikle engelli ailelerini bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı. Empati kurmanın kişisel iletişim açısından da büyük önem taşıdığını belirten Şenkoyuncu, stres ve öfkeyle başa çıkma tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber