Polis memuruna 'görevi kötüye kullanmaktan' 10 ay hapis

Haber Giriş : 30 Mart 2005 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyuşturucu imalı için oluşturulan teşekkül üyelerine teknik takipte olduklarını bildirerek onlardan rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan polis memuru H.Ç, ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 10 ay hapis ve 5 ay memuriyetten men cezasına çarptırıldı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet almak" suçundan yargılanan H.Ç savunmasında, Musa Güler'i olaydan 7-8 ay önce tanıdığını, bir eğlence yerinde buluştuklarını, oradaki sanatçının bayılması üzerine bir yardımım olur düşüncesiyle oraya gitmesinden kaynaklandığını söyledi.

Güler'in kendisine, Mustafa Bayram diye tanınmış bir şahsın yeğeni olduğunu söylediğini ve kendisinin bu durumu Narkotik Şube Başkomiserine bildirdiğini söyleyen H.Ç, Güler ile irtibat kurulmasını başkomiserden emir aldığını anlattı. Güler ile bir müddet telefon görüşmeleri ve irtibatını sürdürdüğünü, iyiniyetle bir takım bilgiler verdiğini iddia eden H.Ç, rüşvet suçlamasını kabul etmeyerek beraatini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünde, sanıkla ilgili olarak "rüşvet almak" suçundan dava açılsa da yapılan yargılama sonunda rüşvet alma hususunda kesin delil elde edilemediğini belirterek, sanığın "görevi kötüye kullanmak suçundan" cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti de, sanığın şüpheli insanlara görevle ilgili sırları ve gizli bilgi sızdırmak suretiyle "görevi kötüye kullanma" suçunu işlediği, paranın alındığını, verildiğini görene rastlanmadığı ve bu konuda kesin delil elde edilemediğinden "rüşvet alma" suçunun oluşmadığını kaydetti. Sanığı ''görevi kötüye kullanmak" suçundan 10 ay hapis ve 5 ay memuriyetten men cezasına çarptıran heyet ayrıca, H.Ç'nin başka bir suçtan tutuklu bulunduğunu da nazara alarak, tahliye kararı verilmesine yer olmadığını hükme bağladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Eylül 2003 tarihinde uyuşturucu imalı için oluşturulan teşekkül üyeleri hakkında teknik takip yapmakta olan İstanbul Emniyet Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri arasında yer alan sanık H.Ç'nin, teşekkül mensuplarına teknik takipte olduklarını bildirdiği anlatılmıştı. Sanığın teşekkül üyelerinden Musa Güler'e, görevi nedeniyle sahip olduğu bilgileri, gizli kalması gereken belgeleri sızdırmak karşılığında Güler'den 500 ABD doları alarak "rüşvet almak" suçunu işlediği belirtilmişti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber