Müdür Bey'in serveti tehlikede

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Şubat 2011 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan hakkında 'Rüşvet ve yolsuzuk' kanununa muhalefetten 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Servetine de el konulağı iddia edildi

AKŞAM'In 'Müdür Bey'in Büyük Çekmecesi' haberini ihbar kabulen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün, İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, Doğan hakkında 'Mal Bilidiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefetten 3.5 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DÖRT MAL BİLDİRİMİ VAR

Doğan'ın, dairelerin bir kısmını üzerine geçirdiği oğlu Serhat Doğan için de 'Haksız edinilen malı gizlemek'ten 3 yıla kadar hapis cezaı talep edildi. Savcı Gül, 1995 itibarıyla Büyükçekmece'de görev yapan Doğan'ın mal varlığının tespitini ve zorla alımını istedi. İddianamede özetle şu ifadelere yer verildi:

- '1995 tarihli mal beyanında Doğan'ın, Büyükçekmece Tepecik Köyü'nde 250 metrekarelik bir arsa beyan ettiği, 2000 tarihli bildirimde yine aynı köyde 230 bin TL değerinde arsa beyanında bulunduğu, 2005'te bir evin 1/2'sini, 1992 model Opel marka otomobil beyan ettiği, 2010 tarihli bildirimde ise 1 dükkan ve 3 evin 1/4'er hissesini beyan ettiği belirlendi.'

OĞLUNA DEVİR GİZLENMİŞ

- 'Şüpheli Serhat Doğan'ın şüpheli İbrahim Doğan'ın oğlu olduğu, öğrenciyken, babasına ait 7 apartman dairesini kendi üzerine yaptırdığı ve bu hususun mal bildirimlerinde gösterilmediği anlaşılmış, böylece şüpheli Serhat Doğan'ın haksız edinilen mal varlığını gizleme kastıyla hareket ettiği kanaatine varılmıştır.' İddianamede, ayrıca Doğan'ın müdürlük yaptığı dönemde edindiği servete el konulması istendi.

Ercan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber