Önce öğretmenlere cinsiyet dersi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2011 07:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Nuray BABACAN

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, cinsiyet ayrımcılığını engellemek için öğretmen ve öğrencilerin dahil edileceği yeni bir çalışma başlatıyor. Bu kapsamda önce öğretmenler, ardından öğrenciler eğitilecek. Ders kitapları başta olmak üzere tüm eğitim materyallerine, geleneksel anlayıştan kaynaklanan ayrımcılığı ortadan kaldıracak konular eklenecek.

Bütçesi 3.6 milyon Euro olan ?Eğitimde Cinsiyet Eşitliğinin Desteklenmesi? çalışmaları 30 ay sürecek. Proje ile cinsiyetler arasındaki biyolojik farklılıklara yüklenmiş kültürel ayrıntıların, toplumda yol açtığı olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı, okullarda kız ve erkek çocuklar için cinsiyet eşitliğini geliştirmeyi ve cinsiyete duyarlı yaklaşımı tüm eğitim sistemine yerleştirmeyi amaçlayan proje, üç aşamalı olarak uygulanacak.

Öncelikle, okullardaki tüm personel için bir değerlendirme ve ölçme aracı olan ?cinsiyet eşitliği? 10 ildeki 40 okulda pilot uygulama olarak başlayacak. Okul öncesinden orta öğretime kadar tüm öğretim programları, ders kitapları ve eğitim materyalleri toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak şekilde iyileştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber