Zorunlu hizmet uygulamasında ilçe sınıfları da değiştirilmelidir.

Haber Giriş : 31 Mart 2005 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı yer değiştirmelerde bu sene yapacağı değişikliklerle 11 ili zorunlu hizmet kapsamından çıkarıp ilçe bazlı bir sisteme geçmeyi amaçlıyor. Yani bir il zorunlu hizmet kapsamında olmamasına rağmen bazı ilçeleri zorunlu hizmet kapsamına alınıyor.

Yapılan sistem çok doğru fakat ilçe düzenlemelerinde D ve E sınıfına giren ilçeler diğer bir çok ilçelere göre daha avantajlı bir konumda buluınuyor. Örneğin ankaraya 70 km olan Haymana ile 97 km uzaklıkta olan Çamlıdere ilçesi zorunlu hizmet kapsamında fakat 150 km olan şereflikoçhisar ve 180 km uzaklıkta olan evren ilçesi zorunlu hizmet kapsamında değil haymana ve çamlıdere ilçesinde öğretmenlerin bir çoğu ankaraya rahatlıkla gidiş-geliş yapıyorlar fakat bahsettiğim ilçelerde böyle bir durum sözkonusu değil.

Mesela Karaman ili zorunlu hizmetten çıkarılacak fakat D sınıfında olan Kazımkarabekir ilçesi zorunlu hizmet olacak. Bu ilçe Karaman ilçesine 15 km uzaklıkta önünden her an bir otobus veya araç geçen çok işlek bir yol olan konya yolu üzerinde.

Zorunlu hizmet uygulamasının ilçe bazında olmasını çok doğru bulmakla beraber ilçe sınıflarının çok yanlış olduğu kanısındayım. Yapılan çalışmaların daha akılcı bir sistemle yapılması daha doğru olacak ve gerçek adalet o zaman yerini bulacaktır.

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Haberi yazan: Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber