Hafta sonu havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2011 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Hatay, Osmaniye, Zonguldak, Düzce, Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin), Marmara, akşam saatlerinden sonra Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ve Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur, Gümüşhane, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde görülecek. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis olayı bekleniyor. Bugün Güney Ege' de güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) rüzgar beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bu Güney Ege 'de güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara' da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) rüzgar beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, soba gazı zehirlenmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyıları, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ile akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu gece saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu Eskişehir çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevreleri yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeçek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber