Engelli öğrenciyi sınıftan atan öğretmene soruşturma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2011 19:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Habertürk Gazetesi'nde "Engelli Ravza Kaynaşırken Ayrıştı" başlığıyla yer alan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır;

Söz konusu haberde 7 yaşındaki engelli bir öğrencinin Kaynaştırma Eğitimi kapsamında İstanbul Mustafa Aykın İlköğretim Okulu'na kaydının yapıldığı ancak öğrencinin, öğretmen tarafından sürekli, ders devam ederken sınıftan çıkartıldığı iddia edilmektedir.

Kaynaştırma Eğitimi, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun son derece önemsediği, hepsi birbirinden değerli engelli öğrencilerimize hak ettikleri eğitimin verilmesi için geliştirilen ve engellilere yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için yapılan uygulamalardan biridir. Arzumuz, dileğimiz ve çabamız hiçbir engelli çocuğumuzun ayrımcılığa ve dışlamaya maruz kalmadan, diğer çocuklarımızla birlikte eşit fırsatlar içinde eğitim görmeleridir. Düne kadar kaynaştırma eğitiminin dahi bilinmediği ülkemizde artık engelli çocuklarımız diğer çocuklarla hiçbir fark gözetilmeksizin aynı ortamlarda eğitim alabilmektedirler. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında 83 bin 549 öğrenci, ortaöğretim kurumlarında da 7 bin 686 engelli öğrenci Kaynaştırma Eğitiminden yararlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun bakanlığı döneminde Kaynaştırma Eğitiminden yararlanan öğrenci sayısı ise %80'lik bir artış göstermiştir.

Sayın Bakanın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kaynaştırma Eğitimi konusundaki çabaları sürecektir. Haberde yer alan ayrımcılık, dışlama ve bir öğretmen tarafından engelli bir öğrencinin dersten çıkartılması ise iddia olmakla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilemez bir durum olduğu için konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber