Onun koruyucu meleği var... Bakan Kavaf

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Şubat 2011 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adı Bedrettin. Beş yaşında dilenmesi için sokağa bırakıldı. Bir gün fena dövüldü, yol kenarına atıldı. Ölmek üzereyken bulundu. Sonra Bedrettin'e Bakan Kavaf'ın eli değdi. Psikologlar, eğitmenler seferber oldu. Şimdi akülü arabasının keyfini sürüyor

Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL

BEDRETTİN, sokakta şiddete maruz kalan yüzlerce çocuktan birisiydi. Henüz beş yaşındayken Adana'dan ailesi tarafından İstanbul'a dilendirilmesi için getirildi. 10 Ocak 2010'da mendil satan çocuklar tarafından şiddete uğradıktan sonra Haliç Köprüsü yakınındaki bir yere baygın halde atıldı. Bedrettin ile birlikte diğer dört kardeşi hakkında koruma kararı alındı.

SEVGİYLE BÜYÜYOR

Tedavisinden sonra yerleştirildiği Bahçelievler'deki Şeyh Zait Çocuk Yuvası'nda Bedrettin, uzmanlar ve psikologlar eşliğinde hayata tutunmayı başardı. Dehşetin üzerinden bir yıl geçti. AKŞAM ilk kez Bedrettin'i ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Ziyarete İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal İnaltekin de eşlik etti.

BAKAN'DAN YAKIN TAKİP

Kadın ve Aile'den Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bedrettin'in durumunu Edirne'de yapılan Aile Çalıştayı'ndan dönüşü sırasında öğrendi. Acil şekilde devletin yetkili organlarını harekete geçirdi. Adeta, Bedrettin'in 'Koruyucu Meleği' olan Kavaf, İstanbul'a çocuk yuvasını ziyarete geldiğinde yuvada kalan diğer çocuklar ile de yakından ilgileniyor. Buluşmalarında Bedrettin, her fırsatta bakanın elini öperek ona olan sevgisini ifade ediyor.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

0-12 yaş Şeyh Zayed Çocuk Yuvası Müdür Vekili Emel Alanyalıoğlu ile ekibi Bedrettin'in hayata bağlanmasında büyük rol oynadı. Alanyalıoğlu, 'Bedrettin bize geldiğinde ciddi psikolojik ve sağlık sorunları yaşıyordu. Onu yaşama bağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bedrettin artık devletin himayesi altında geleceğe daha umutlu bakıyor' şeklinde konuştu.

Ayakkabıları kardeşime verin

Önal İnaltekin, Bedrettin'in hastaneden taburcu edilmesi sırasında yaşanan duygu dolu anları şöyle anlatıyor: 'Son gün müdire hanım ile birlikte yanına gittik. Bedrettin için yeni elbiseler ayakkabılar alınmıştı. Oraya gittiğimizde ne istersin diye sorduk. 'Ben bisiklet istiyorum' dedi. 'Onu alırız tabii ki bak ayakkabı da getirdik' dedim. Bedrettin de bunun üzerine 'Benim ayakkabım var. Bunu da kardeşime verin' şeklinde bir cevap verdi. Bu bizim için çok duygusal bir andı.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber