Engelli bireylerin eğitiminde milat/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 21:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Derslik yokluğundan 'bugün git 5 yıl sonra gel' denilen engelli öğrencilerin sorunları çözülüyor. Milli Eğitim, okumak için sıra bekleyen 20 bin engelliye 20 okul ve özel sınıflar açacak. Öğrencileri tek tek tespit edip, E-okul sisteminden eğitimlerini adım adım izleyecek. Çalışmanın bir yılda tamamlanması bekleniyor.

Akranları okula giderken eğitim hakkından mahrum kalan binlerce engelli öğrenci için milat niteliğinde adımlar atılıyor.

Derslik yokluğu nedeniyle artık hiçbir engelli çocuk sıkıntı yaşamayacak. Bu adımla birlikte 20 bin öğrenci, ülke genelinde açılacak özel eğitim sınıfları ve 20 okul sayesinde 1 yıl içinde eğitime kavuşacak.

Okul çağındaki engellileri tek tek tespit eden bakanlık, e-okul sistemine uygulayacağı modülle, engellilerin eğitimini adım adım takip edecek. Kimin okula gitmediğini sistemden anında görüp harekete geçecek.

Okul çağında eğitim alamayan engelliler için devlet, İstanbul, Ankara ve Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 11 şehre 1 yıl içinde engelli okulları yapacak.

Yaşanan gelişmeleri engelli eğitiminde milat olarak niteleyen yetkililer, yeni kurulan sistemle engelli çocuğun MEB'e başvurduktan sonra eğitimine başlayıp bitirene kadar takip edileceğini belirtiyor.

Ayrıca Bakanlığın tüm engelli okullarına tahsis ettiği yemek ödeneği ile engelliler bir yükten daha kurtulmuş oldu. Okullara gönderilen "Engellilerden yemek parası almayın" talimatıyla engelli öğrencilerle birlikte bekleyen veli ve refakatçiler de bu yemekten yararlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber