Öğrenci pansiyonunda korkutan yangın/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YOZGAT Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 200 öğrencinin kaldığı pansiyon kısmında yangın çıktı.Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yangının kundaklama sonucunda çıktığı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yangını lisede öğrenim gören bir öğrencinin çıkarttığı iddia edildi.

Yozgat'ın Saray Beldesi Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve 200 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi pansiyon bölümünde çıkan yangın, öğrenci, öğretmen ve velileri korkuttu. Yangını lisede eğitim gören bir öğrencinin yatakhaneleri ataşe vermesi sonucu çıktığı iddia edildi. 16 Koğuştan oluşan yatakhanenin 8'i tamamen yanarken, 4 koğuşta da büyük hasar oluştu. Yangına Yozgat ve Yerköy ilçesinden gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek önce kontrol altına aldı.

Yangın, öğrencilerin derste olduğu sırada yatakhanalarin bulunduğu bölümde 10-12 odada birden başladı. Saat 13.00 sıralarında başlayan yangına, kısa sürede olay yerine gelen Yozgat, Yerköy ve Saray Beldesi İtfaiye ekepleri müdahalede bulundu. Yangının birçok koğuştan aynı anda başlaması kundaklama ihtimalini artırırken, olay yerine gelen jandarma ekipleri bir öğrenciyi gözaltına aldı.

Yangın sırasında bazı öğretmenlerin öğrencileri tahliye etmek yerine okulun alt bölümündeki salonda bekleterek basın mensuplarına bilgi verilmemesi konusunda uyarılmaları dikkat çekti. Okulu saran duman yoğunluğunun artması ve yangının büyüme ihtimaline karşılıkk öğrenciler binadan çıkartılıp, servislerle evlerine gönderildi. Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yangının kundaklama sonucunda çıktığı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Albayrak, ?Yatakhanenin büyük bir bölümü yanarken Yangını kontrol altına aldık. Çok fazla duman olduğu için içeri giremedik, daha yanan malzemeleri daha sonra boşaltacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber