Polisevinde dayak var, görüntü yok; ama savcı soruşturma açtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir vatandaşı dövmekle suçlanan Tekirdağ Emniyet Müdürü Çelikbilek ile Asayiş Şube Müdürü Atılgan hakkındaki soruşturmada MOBESE görüntüsü gönderilmeyince savcılık delil saklamaktan soruşturma açtı

Müdür Necdet Çelikbilek

TOLGA ŞARDAN Ankara

Tekirdağ'da, Yılmaz Cumur adlı vatandaşın, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve Asayiş Şube Müdürü Özcan Atılgan tarafından polisevinde dövülmesi olayıyla ilgili soruşturmada, polisevi ve kent güvenlik sistemi MOBESE'deki kamera kayıtlarının ?arıza? gerekçesiyle savcılığa gönderilmediği ortaya çıktı. Savcılık, delil saklandığı iddiasıyla yeni soruşturma başlattı. Tekirdağ'da yaşanan olayda Cumur, trafikte yol verme yüzünden tartıştığı diğer sürücünün, Tekirdağ Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Atılgan olması nedeniyle kendisinin evinden alınarak Tekirdağ Polisevi'ne götürüldüğünü ve burada Atılgan'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Çelikbilek tarafından dövüldüğünü belirterek, suç duyurusunda bulunmuştu. Cumur'un dövüldüğünün doktor raporu ile tespit edilmesi üzerine savcılık, iki polis müdürüyle ilgili adli soruşturma başlatmıştı.

Çelikbilek ve Atılgan'ın, Cumur'un dövüldüğü olayla ilgili olarak tarih, saat ve oluş biçimine dönük yanıltıcı ifadelerin yer aldığı sahte olay tutanağı düzenledikleri de anlaşılmıştı. Savcılık, Çelikbilek ve Atılgan'ın yanı sıra üç polis memuru hakkında ?sahte resmi belge tanzim etmek? suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı.

Bütün kameralar birden arızalanmış

Milliyet'in edindiği bilgilere göre savcılık, olayla ilgili iddiaları değerlendirmek için, polisevi ve kent güvenlik sistemi MOBESE'ye ait kayıtları resmi yazı ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden istedi. Savcılık, emniyetten 30 Mayıs 2010 günü saat 20.00-24.00 arasındaki görüntüleri istemesine karşın emniyet gönderdiği yanıtta, polisevi kameraları ve MOBESE'deki arızadan dolayı kayıt yapılamadığını bildirdi.

Polis vermeyince otelden alındı

Bunun üzerine savcılık, delil olarak değerlendirilmesi için polisevinin yanındaki bir otele ait kamera görüntülerini dosyaya koydu. Otelin kamera görüntülerinde Cumur'un olaydan sonraki durumunu yansıtan kayıtlar elde edildi. Polisten ?kameralar arızalı? yazısı gelmesinden ikna olmayan savcılık, kameralara bir müdahale olup olmadığının tespit edilmesi için harekete geçti. Savcılık, dayak soruşturmasına ek olarak yeni bir soruşturma daha açtı.

Savcılık işin peşini bırakmadı

Savcılık, ?suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme? iddiasıyla açtığı ve soruşturma defterine ayrı sayı ile kaydettiği yeni soruşturma çerçevesinde polisevinin kamera görüntülerinin toplandığı bilgisayar ile MOBESE görüntülerinin kayıt edildiği ve depolandığı cihazlara el koydu.

Savcılık, bilgisayar ve kayıtları TÜBİTAK'a gönderdi. Ancak, TÜBİTAK'tan savcılığa gönderilen yanıtta, savcılığın istediği tespitlerin yapılamayacağının bildirilmesi üzerine savcılık bu kez de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı devreye koydu. Talep edilen bilirkişi raporu yazılmadan savcılık zaman kaybını önlemek için soruşturmayı resen başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber