Milletvekilleri şoför istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz'in trafik kazası geçirmesi, milletvekillerine makam şoförü talebini gündeme getirdi. Muhalefet, milletvekillerine şoför tahsis edilmemesinin devletin acziyeti olduğunu vurguladı.

MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Cengiz'in geçirdiği trafik kazası TBMM Genel Kurulu'nun gündemine geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sabaha karşı geçirdiği trafik kazası nedeniyle hastanede tedavi gören MHP Çanakkale Milletvekili Cengiz'e acil şifa diledi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Cengiz'e şifa dilerken, 150 bin makam otomobili şoförü bulunan devletin, milletvekillerine şoför bulamamasını kınadı.

İnce, şunları söyledi: ''2 bin nüfuslu belediye başkanına, il milli eğitim müdürüne makam otomobili, şoförü bulan devlet Milli Eğitim Komisyonu üyesi milletvekiline bulamıyorsa, 150 bin makam otomobili varken, milletvekillerinin asla makam otomobili talebi yokken... Hem bir taraftan araba kullanacak, diğer taraftan seçmenin telefonlarına bakacak, yoğun stres altında araç kullanacak. Pek çok arkadaşımızın başına bu gelebilir. İki gazeteci aleyhimize yazı yazacak diye 550 milletvekilli olarak bu sorunu çözemiyorsak, milletin sorunlarını çözemeyiz. Bu sorunu acilen çözmeliyiz, kim ne yazarsa, ne söylerse söylesin, hiç bir milletvekili arkadaşımız bu duruma düşmemeli.''

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise millet adına görev yapan milletvekillerinin can güvenliğinin herkesin öncelikli sorumluluğu olması gerektiğini vurguladı. Şandır, milletvekillerinin şoför ihtiyacının karşılanması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan eski Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, 2005 yılında milletvekillerine şoför tahsis edilmesi yönünde talepte bulunmuştu. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise milletvekillerine kırmızı plaka verilmesini önermişti. Bu öneri TBMM Başkanı Mehmet ali Şahin tarafından benimsendi. Ancak parlamentodaki yasama yoğunluğu nedeniyle bu çalışma rafa kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber