İki bakanlıktan ortak kampanya: 'Vitamin amaca mikroplara karşı'

Haber Giriş : 31 Mart 2005 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocukların mikroplardan korunması ve sağlıklı olmaları için düzenlenen tiyatroda bir araya geldi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile özel bir şirket arasında organize edilen "Gülen Sağlıklı Çocuklar Temel Temizlik Eğitimi Kampanyası" kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" adlı tiyatro oyunun galası yapıldı.

Hastalıklara karşı mücadele mesajı içeren tiyatroda, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri, oyuncuların "Vitamin Amca ve mikrop" tiplemeleri karşısında okuldan uzak bir gün yaşarken, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanları Akdağ ve Çelik de çocuklara kahkahaları ile eşlik etti.

Sincan Hacı Bektaş Vali İlköğretim Okulunda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilere temizliğin önemini içeren bir konuşma yaptı. "Temizlik yoksa sağlık ta" yoktur diyen Çelik, denetleme ve inceleme yaptığı okulların çoğunda öğrencilerin göz ve diş rahatsızlıklarını tespit ettiğini anlatan Çelik, anne ve babaları uyardı.

Ebeynlerin çocuklarının sağlıkları konusunda gerekli önemi vermeleri gerektiğini belirten Çelik, "İnsanlarımız alışkanlık haline getirmedikleri veya ihmal ettikleri için kendi arabalarına verdikleri değeri sağlığa vermiyorlar. Arabadan bir ses gelse hemen tamire ve ustaya götürürüz. Ancak bilmiyoruz ki bir diş çürüğünün hangi sağlık sorunlarına yol açabileceğini" dedi. Sağlık Bakanlığı ile ilköğretim öğrencilerine yönelik sağlık tarama çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Çelik, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çocuklara önem verilmesinin gerekliliğini anlattı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında öğrencilere seslenerek, anne ve babalarının sözlerini tutma konusunda üzmemelerini istedi. Hükümet olarak Acil Eylem Planları'nda anne-çocuk sağlığının birinci sırada yer aldığını anımsatan Akdağ, "Kendim çocuk hekimiyim. Yavrularımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Siyaset çizgimizde de çocuklarımız öncelikli yer alıyor" diye konuştu. Çocuklara yönelik yaptıkları sağlık çalışmaları hakkında bilgi veren Akdağ, "Çocuklarımızın anne sütü almaları için, demir eksikliği nedeniyle kansızlıktan korunmaları için ciddi projeler yürütüyoruz. 25 bine yakın öğrenciyle kampanyamızı yürütüyoruz. Tüm Türkiye'ye yönelik yaygınlaştıracağız" şeklinde konuştu.

Akdağ, kürsüden öğrencilere uygulamalı olarak temizliğin nasıl yapılacağını ve sağlık konusunda nelere dikkat edileceğini anlattı. Çocukların eşlik ettiği Bakan Akdağ, çocuklara nasihatlerde bulunarak, anne ve babalarını üzmemelerini istedi. Çelik ve Akdağ'ın konuşmaları sonrasında kampanyanın ortaklarından olan özel firma yetkilileri her iki bakana plaket vermek istediler. Bakan Çelik, hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesi hem de israfa yol açılmaması için artık plaket almayacaklarını belirterek, yetkililerden plaket yerine kendileri için bir ağaç dikmelerini istedi. Çelik, ayrıca her tören sonrasında klasik hale gelen plaket verilmesi karşısında makam odalarında ve evlerinde plaketleri koyacak yer kalmadığını da anlattı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber