Balyoz tutuklamaları sonrası ilk MGK!/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz davası kapsamındaki tutuklamaların ardından ilk kez devletin zirvesi Milli Güvenlik Kurulu toplantısında buluşacak. Yarın Çankaya Köşkü'nde yapılacak toplantıda hem tutuklama süreci hem Kıbrıs hem de Ortadoğu ve özellikle Libya'daki gelişmeler masada olacak.

Balyoz tutuklamalarından sonra sivil asker ilk kez MGK'da bir araya gelecek.

Bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile iki kez görüştü. Balyoz davasında alınan tutuklama kararından sonra Dolmabahçe Sarayı'nda ve ardından Ankara'da.

Cumhurbaşkanı Gül de haftalık olağan görüşme kapsamında hem Başbakan hem de Koşaner'le buluştu.

Bu kez hükümet ve komuta kademesi Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında aynı masa etrafında buluşacak. Çankaya Köşkü'nde yapılacak MGK'da tutuklamaların, özellikle de muvazzaf subayların durumunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Tunus ve Mısır'ın ardından Libya'daki halk hareketleri yaşanan değişim Kurul'un gündeminde olacak.

Ortadoğu'da başlayan domino etkisinin Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgeye nasıl yansıyacağı, güvenlik boyutu değerlendirilecek. Özellikle de 25 bin Türk'ün tahliye sürecinin devam ettiği Libya.

Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'nun bu konuda Kurul'a bilgi vermesi bekleniyor ve Türkiye'nin bu süreçte takınacağı tavırın da mgk bildirisine yansıması. Eylemsizlik süreci de masada olacak.

Ve tabii Kıbrıs; Ada'da düzenlenen mitingler o mitinglerden birinde açılan pankart sonrası gerilen ilişkiler.

Terörle mücadele eylemsizlik süreci, geçen hafta Güneydoğu'daki olaylar da masadaki gündem maddeleri arasında olacak.

Ve bu toplantı MGK'nı iki üyesi için son toplantı olacak. Seçim takvimi nedeniyle istifa edecek olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay son kez MGK'ya katılacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber