ÖSYM: Sınavlarda hala kopya çekiliyor

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite sınavının sağlıklı yapılabilmesi için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yöneticileri Diyarbakır'da toplandı. 2005 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme uygulamasının konuşulduğu toplantıya çok sayıda sınav merkez yöneticisi katıldı. 2006 ÖSYM sınavında değişikliklerin yapılacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sınavlarda hala kopya veya sahtekarlık yapılıyor, ancak bunlar sınavın güvenliğini tehlikeye düşürecek boyutta değildir" dedi.

19 Haziran 2005 tarihinde yapılacak olan üniversite sınavı öncesi, ÖSYM yöneticileri Diyarbakır'da toplandı. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda yapılan toplantıya ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Bingöl ve Siirt illeri sınav merkezi yöneticileri katıldı. 2005 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav uygulaması ve sınav güvenliğinin konuşulduğu toplantı öncesi açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sınavlar ile ilgili uygulamalar konusunda sınav merkez yöneticilerinin düşüncelerini almak ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak amacıyla toplandık. Daha önce Ankara'da toplantı yapıyorduk, ancak ilk kez Diyarbakır'da böyle bir toplantı gerçekleştiriyoruz" dedi.

ÖSYM'nin yapacağı sınavlarda değişikliklerin olacağını açıklayan Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "2005 yılında yapılacak sınavların içeriği ile ilgili bir değişiklik yok, ancak 2006 yılı içerisinde sınav sitemi başvurularında bazı değişiklikler yapmak istiyoruz. Başvuruları, internet üzerinden almayı planlıyoruz. Sınav merkezi yöneticiliklerinde adayın fotoğrafını anında wep kameraya alacağız. Bu, tamamen teknolojinin yeniliği ve kolaylıklarıdır. Sınavların daha sağlıklı yapılması için bazı küçük önlemlerimiz olabilir. Bu konuda sürekli arayış içerisindeyiz. Bunların bir kısmını bu yıl uygulamaya koyabiliriz" dedi.

SINAVLARDA HALA KOPYA ÇEKİLİYOR

Kopyanın önüne geçmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, "Sınavların yapıldığı her yerde bir ölçüde kopya girişimleri veya sahtekarlık girişimleri olabiliyor. Bu oran, geçmiş yıllara göre büyük ölçüde azaldı. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda bu tür teşebbüsler çok azaldı, ama yine de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde diğer bölgelere oranla daha fazla kopya çekildiğini söyleyebiliriz. Ancak bunlar, sınavın güvenliğini tehlikeye düşürecek boyutta değildir" dedi

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber