Muradiyeli öğrencilerin eğitim çilesi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Muradiye İlçesi Şehit Mehmetbey Mahallesi'nde 30'u kız, 50 öğrenci 3 kilometre uzaklıktaki okullarına gidebilmek için her sabah erken saatlerde yola koyuluyor. Öğrenciler, özellikle kış aylarında zaman zama okula ulaşamadan kar ve tipiye yakalanınca dönmek zorunda kalırken aileler çocuklarını aç kurtlar ve köpeklere karşı korumak için onlarla birlikte okula gidip geliyor. Kaymakam Metin Esen, çocuklara bu aşamada servis sağlayamayacaklarını söyledi.

Muradiye'de 40 haneli 250 kişinin yaşadığı Şehit Mehmet Bey Mahallesi'ndeki 50 öğrenci, her gün büyük zorluklarla okula gidip geliyor. Özellikle kız öğrenci sayısının erkeklerden fazla olduğu mahalleden her sabah okula yetişebilmek için saat 05.00'da yola koyulan öğrenciler, 1 saat yürüdükten sonra okula ulaşıyor. Servisleri olmadığı için bu sıkıntıya katlanan öğrencilerin korkulu rüyalarından biri de aç kurt ve köpekler ile kar yağışı ve tipi. Kimi zaman tipiye yakalanıp dönmek zorunda kalan öğrencileri, vahşi hayvanlardan korumak için aileler çocuklarıyla okula gidip geliyor. Kara bata çıka, çamurlu dağ yollarından okula giden öğrencilerin bir çoğu soğuktan hastalanırken, kışın büyük bir bölümünde ise okula gidemiyor.

Veliler de çocukları için servis istedi. Defalarca Kaymakam Metin Esen'e bu konuda başvurduklarını belirten Zeydin Kurt, soruna çözüm bulamadığını söyledi. 30 kız öğrencinin okula gittiğini belirten Kurt, "Mahalle sakinleri çözüm bekliyor. Biz korkudan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bir facia yaşanmadan bu sorun çözülür. Biz kaymakamdan kışın en çetin geçtiği aylar için servis istiyoruz" dedi.

Kaymakam Metin Esen ise, mahallelilerin kendilerine destek vermesi halinde soruna çözüm getirmeye çalışacaklarını, ancak kaymakamlık imkanlarıyla şimdilik bu öğrencileri taşımalı eğitime alamayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber