Sahil Güvenlik Komutanlığının personel alımındaki hata

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 16 sivil memur alımı için ilana çıkmıştır.

Ancak ilan metni incelediğinde bazı kadrolar için, merkezi yerleştirmelere esas KPSS puanının istenmediği görülmektedir. Örneğin, İstatistikçi kadrosu için KPSS25, uzman kadrosu için KPSS24, 26 ve 29 puan türleri aranmıştır.

Oysaki sadece bu sorun için, 30 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede, Bakanlar Kurulu Kararıyla düzenleme yapılmıştır. İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Diğer kurum ve kuruluşlar

Madde 28- (Değişik: 30 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazete) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.?

Bu hükme göre, bir KPSS-A kadro niteliği taşımayan lisans kadroları için, KPSS3 puanı dışında bir puanının aranmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Sahil Güvenlik Komutanlığının söz konusu yanlışı düzeltmesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber