Hastane acilleri otel lobisini aratmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2011 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, acil servislerde yaşanan olumsuz görüntülere el attı. Acil servislerin otel lobileri gibi ışıl ışıl olması için harekete geçen müdürlük, bir ay içerisinde bütün acilleri özel hastane standartlarına getirecek.

Çalışmalar ilk olarak Devlet Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesi acillerinde başladı. Devlet Hastanesi acil servisinde başlatılan dönüşümü inceleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Başhekim Mete Ekşioğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Acil servislerin tamamen elden geçirilerek dünya standartlarına kavuşması amacıyla çalışma başlattıklarını dile getiren Sağlık Müdürü Dr. Akan, çalışmanın bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını ifade etti.

Acil servislerin hastalara daha iyi hizmet vermesini arzu ettiklerini vurgulayan Dr. Akan, şu bilgileri verdi: "Bu amaçla bütün devlet hastanelerinin acil servislerini yenileyeceğiz. 3 konuya önem veriyoruz. İlk olarak acil servise gelen hastamızın bir otel lobisine girer gibi karşılanmasını arzu ediyoruz. O yüzden acillerimiz otel lobileri gibi modern olacak. Ayrıca ışıklandırmaya çok büyük önem vereceğiz. Hastanenin acili gece gündüz ışıl ışıl olacak. Işıklandırmada ise Bursasporumuzu temsil eden yeşil-beyaz renkleri öne çıkartacağız. Hasta geldiği zaman özel hastanede olduğu gibi, özel ilgi ile karşılanacak. Altyapı standartları özel hastane standartlarında olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber