Yangın tatbikatında okuldaki ihmal ortaya çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Edirne'debir ilköğretim okuluna tatbikat için gelen itfaiye araçları dar yapılan kapılar nedeniyle içeri giremedi.

28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle ilköğretim okullarında öğrencilerin bilinçlenmesi için itfaiye ekipleri tarafından tatbikatlar yapılıyor. Bu kapsamda Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri çeşitli okullardaki etkinliklere katıldı. itfaiyenin bu çalışması okullardaki bir ihmali ortaya çıkarttı. İl merkezindeki bazı okulların dar kapıları nedeniyle itfaiye araçları içeri giremedi. İtfaiye araçlarının içeri giremediği okullardan bir tanesi de Merkez İlköğretim Okulu. Okulun Sivil Savunma Kulübü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında belediye ait bir adet ambulans ile itfaiye ekipleri geldi. Okulun bahçesine yönelen araçlar kapıda kaldı. Bunun üzerine itfaiyenin büyük aracı içeri giremedi. Ambulans ve küçük itfaiye aracı birçok manevradan sonra ancak okula giriş yapabildi.

Bu arada Sivil Savunma Günü nedeniyle okulda sirenler çalındı. Öğrenciler güvenli bir şekilde okulun bahçesine tahliye edildi. Daha sonra okulun idarecileri tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı, öğrenciler şiirler okudu. Ardından itfaiye ekipleri tarafından okulun bahçesinde yakılan kartonlara müdahale yapıldı. İtfaiyenin yangını söndürme tatbikatı öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Programın sonunda itfaiyeciler öğrencilerin arasına girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İtfaiye müdürlüğü amiri Erdoğan Göbel, tatbikat yaptıkları okulda kurtarma aracıyla giremedikleri sadece yangın söndürme aracının girebildiğini söyledi. Göbel, "Büyük araç giremiyor. Büyük bir yangın çıksa yapacağımız herhangi bir şey yok. Okulların içerisinde sadece yangın vanası var. Bu okulların kapılarının değişmesi lazım. İtfaiye olarak bunları rapor edeceğiz. Raporu gönderdikten sonra takibini yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber