Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2011 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

<B>Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Personeline yönelik Görevde Yükselme Sınavı


KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ


SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek her aday; 80 TL ( Seksen TL) (KDV dahil) sınav ücretini 14 Mart 2011?21 Mart 2011 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.ġ. Ankara BeĢevler ġubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez ġubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat ġubesinden herhangi birisine ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

ü Sınava girecek aday 14 Mart 2011?21 Mart 2011 tarihleri arasında baĢvuru ücretini yatırıp, sınav baĢvurularını http://www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır.

ü Adayların sınav giriĢ belgeleri; 28 Mart 2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

10 Nisan 2011, Pazar günü, Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI

ü Görevde yükselme Sınavı 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

ü Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluĢan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

ü Adaylar sınava sınav giriĢ belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriĢ belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ü Sınav binasında sigara içenler hakkında 5727 Sayılı Kanun gereğince iĢlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR

ü Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak iĢlenmiĢ olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek, bir nüshasını da posta yolu ile 21 Mart 2011 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) Sınav Hizmetleri Daire BaĢkanlığı‟na gönderecektir. Bu tarihten sonra EĞİTEK‟e ulaĢan belgeler dikkate alınmayacaktır.

KONULARI

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 100 sorunun %40'ı (40 soru) aĢağıda belirtilen konularda EĞİTEK tarafından hazırlanacaktır;

A- T.C Anayasası,

B- Atatürk Ġlkeleri ve Ġnkılâp Tarihi,

C- Ulusal Güvenlik,

D- Devlet TeĢkilatı Ġle Ġlgili Mevzuat,

E- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Ġle Ġlgili Mevzuat,

F- Türkçe, Dilbilgisi ve YazıĢmayla Ġlgili Kurallar,

G- Halkla ĠliĢkiler ve DavranıĢ Kuralları,

Ğ- Etik DavranıĢ Ġlkeleri

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 100 sorunun, %60?ı (60 soru) ise Bayındırlık ve Ġskan Bakanlığı Teknik AraĢtırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü (TAU) tarafından hazırlanacak test usulü çoktan seçmeli (dört seçenekli) sorulardan seçilerek oluĢturulacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDĠRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları tabloda belirtildiği gibidir. GRUP NO GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GRUP ADI

1 ġef

2 Ayniyat Saymanı

3 Memur

4 Raportör

5 Hukuk MüĢaviri

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ü Sınava giren tüm adaylar için sınav puanı hesaplama formülü aĢağıdaki gibi olacaktır.

Puan=(Doğru Sayısı/ Soru Sayısı)x100

ü Sınavda yer alan her soru eĢit puan ağırlığa sahip olacaktır.

ü Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday baĢarılı sayılacaktır.

ü Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru Ģık/Ģıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

ü Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda Kamu Kurum ve KuruluĢlarında Görevde Yükselme ve Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelik‟ in 14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi ? Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eĢit Ģekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beĢinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir Ģekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.? hükmü gereğince değerlendirilecektir.

ü Adayların; sınav puanı eĢit olması hâlinde, Teknik AraĢtırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü (TAU) Unvan DeğiĢikliği ve Görevde Yükselme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, baĢarı sıralamasını TAU yapacaktır.

ĠLETĠġĠM ve DUYURU

ü Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletiĢim için adaylar 444 83 83 nolu EĞĠTEK Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

ü Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Millî Eğitim Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ġskân Bakanlığı Teknik AraĢtırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

ü Sınav soru ve cevap anahtarları 12 Nisan 2011 tarihinde TAU tarafından http://www.bayindirlik.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

ü Adayların sınav sonuçları 04 Mayıs 2011 tarihinde TAU'ya teslim edilecektir. Sınav sonuçları TAU‟dan öğrenilecek olup ayrıca http://www.bayindirlik.gov.tr ve http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV ĠTĠRAZLARI

ü Adaylar; sınav sorularına ve sınav uygulamasına iliĢkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.bayindirlik.gov.tr adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iĢgünü içerisinde TAU‟ya yapabilecektir.

ü Adaylar; sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde TAU ‟ya yapabilecektir.

ü Ġtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası BeĢevler Ankara ġubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye ĠĢletmesi?nin 5495218-5001 numaralı hesabına 10 (on) TL (KDV dahil) inceleme ücreti yatıracaktır.

ü Ġtirazlar; itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir.

ü Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, faksla yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

ü Yapılan bu itirazları TAU değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞĠTEK‟e gönderecektir. EĞĠTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak TAU‟ya bildirecektir.

ü ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konulara ait sorulara iliĢkin itirazları ise TAU inceleyip sonuçlandıracaktır. Ġtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara TAU tarafından bildirilecektir.

ü BaĢvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, baĢarılı olamayan, baĢvuru Ģartlarını taĢımadığı hâlde sınav ücreti yatırmıĢ olan adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz baĢvuruları dikkate alınmaz.

ü Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda Kamu Kurum ve KuruluĢlarında Görevde Yükselme ve Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelik‟ in 14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi ? Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eĢit Ģekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beĢinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir Ģekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.? hükmü gereğince değerlendirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber