UMEM, işsizlerin iş umudu oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2011 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında iş arayanlar iş, kalifiye eleman arayan işverenler ise kalifiye eleman bulacak. İşveren de, işçi de kazanan taraf olacak. Proje kapsamında Sivas'ta her yıl 500 kişi olmak üzere 5 yılda 2 bin 500 işsiz, meslek sahibi olarak işe girecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, proje ortakları olan Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, Sanayi İl Müdürlüğü ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsilcileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, işsizlik oranını azaltmak hem de iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi" başlatıldığını kaydetti.

Proje kapsamında öncelikle Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmaların ziyaret edildiğini belirten Yıldırım, eleman ihtiyacı duyulan branşlar ve iş kollarının tespit edildiğini dile getirdi.

Yıldırım, ilk etapta gaz altı ve toz altı kaynakçılık alanında 15 kişi, CNC tornacılık alanında 12 kişi, otomotiv diagnostik alanında 12 kişi, pano tasarımı ve montajı alanında 15 kişi olmak üzere toplam 54 kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

8 Mart Çarşamba günü kursiyer seçimi ve firmalarla kursiyer eşleştirmesi yapılacağını belirten Yıldırım, "Kursa katılmak isteyen kişiler 7 Mart 2011 pazartesi günü mesai saati bitimine kadar İş-Kur'un web sitesine, odamıza, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine başvurabilirler. Firma temsilcilerinin de katılacağı seçmelerden sonra, 14 Mart 2011 Pazartesi günü Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitimler başlayacaktır. 6 ay sürecek olan uygulamalı eğitim ve staj çalışmaları sonucunda kursiyerler eşleşmiş oldukları odamıza bağlı işletmelerde istihdam edilecek. Eğitimlere katılacak olan kursiyerlere gerek teorik, gerekse uygulamalı eğitimler sırasında 360 lira aylık ücret ödenecek ve sigorta ödemeleri İş-Kur tarafından karşılanacak." diye konuştu.

Yıldırım, bundan sonraki sektörel talep çalışmalarını mermercilik ve tekstil alanında gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber