Mail ile Van'daki kütüphaneye binlerce kitap sağladı

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da bir ilköğretim okulunun kütüphanesine, başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden kitap gönderildi. Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, "Kitaplar kütüphanelerde süs eşyası olarak bırakılmamalı, dünyamız bilgi ve teknoloji çağındadır" dedi.

30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Davut Aydın'ın, okullarında bulunan kütüphaneye kitap bağışlanması için çeşitli yerlere gönderdiği e-mailler, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından gönderilen binlerce kitapla cevap buldu. Kitapların Van'a ulaşması nedeniyle, Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Okul öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, yıllardır bu bölgelerin her yönüyle ihmal edildiğini belirterek, Van'dan yükselen bir çığlığın, dağların arkasında büyük yankı bulduğunu söyledi.

Dünyanın bilgi ve teknoloji çağında olduğunu kaydeden Yıldız, gelişim çağına ayak uydurmak için de, çocukları donanımlı yetiştirmek zorunda olduklarını belirtti. Kitapları kütüphanelerin köşelerinde süs eşyası olarak bırakmak yerine, onların okunması ve onlardan feyiz alınması gerektiğini vurgulayan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Değişmeyen araç gereçlerin başında, bilgiyi bir sonraki kuşaklara aktaran çok önemli bir şey var, o da kitaptır. Kitabı mutlaka çok önemsemeliyiz. Bizim çocuklarımızın kitaplardan aldığı feyizlerle, ben eminim ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak bize gösterdiği, çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çok daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu çocuklarımız buradan aldıkları feyizlerle, Türkiye'de başlayan aydınlığı, çok daha ileri boyutlara götürecektir. Bu bölgeler her yönüyle çok ihmal edilen bölgelerdir. Gelen kitaplar sadece bu okulun kütüphanesi ile sınırlı kalmayarak, Van'daki 8 Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) da verilecektir. Bu çalışmanın neticesinde kütüphanesiz hiçbir okul kalmayacak. Bu çığlığa karşılık veren herkese teşekkür ediyorum."

Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen'in de yaptığı kısa konuşmanın ardından, Ankara'dan kitap gönderdikten sonra törene katılan Ayşe Gözcü'ye, katkılarından dolayı plaket verildi. Törene katılan Vali Yardımcısı Osman Ahsen, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve diğer davetliler tarafından okul kütüphanesinin açılışı yapıldı. Folklor ekiplerinin yaptığı gösterilerinin ardından tören sona erdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber