Başsavcı'dan helikopter açıklaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2011 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAHRAMANMARAŞ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili hazırlanan ve 7 kişinin suçlandığı fezlekeye yönelik eleştirilere yazılı açıklamayla cevap verdi, "Henüz soruşturma tamamlanmadı. Fezleke iddianame niteliği taşımamaktadır" dedi.

Çağlayancerit İlçesi'nde 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç tarafından hazırlanan ve Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede NTV Haber Koordinatörleri Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş, dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Emniyet Amiri Dursun Özmen, helikopterin sahibi Mustafa Kemal Süler ile enkazı bulan Döngel Köyü Muhtarı Yılmaz Tilki ve köylülerden Abdullah Göllü'nün şüpheli sıfatıyla yargılanması istenmişti.

YASAL ZORUNLULUK NEDENİYLE ŞÜPHELİ

Malatya'ya gönderilen ve eleştiri konusu haline gelen fezlekeyle ilgili Başsavcı Fevzi Büyüktümtürk bugün yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Büyüktümtürk'ün açıklaması şöyle:"BBP tüzel kişiliği ve müşteki Firuze Yazıcıoğlu adına vekilleri müteveffa Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte vermiş oldukları 16.02.2011 tarihli şikayet dilekçelerinde, helikopterin örgütlü bir suç şebekesi tarafından düşürüldüğü konusunda kuvvetli suç şüphesi ve delillerin oluştuğu inancında olduklarını ve ayrıca Devlet Denetleme Kurulu tarafından açıklanan raporun da bu kanaatlerini doğruladığını belirterek, soruşturmanın CMK 250'nci maddesi kapsamında görevlendirilmiş örgütlü suçlara bakan özel yetkili savcılar tarafından yürütülmesini talep etmişlerdir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca, CMK 250'nci maddeyle yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere tanzim edilen fezlekede, daha önceden tarafımızdan şüpheli olarak savunmaları alınan bazı medya mensupları, bir kısım kamu görevlileri ve diğer bazı şahıslar hakkında tüm soruşturmanın henüz tamamlanmamış olması ve yasal zorunluluk nedeniyle şüpheli nitelendirmesi yapılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca düzenlenen fezleke metninde de belirtildiği üzere, sadece ileri sürülen iddialar nedeniyle fezleke tanzim edilmiştir. Fezlekede adı geçen ve bu aşamada yasal zorunluluk nedeniyle şüpheli olarak gösterilen kişilerin herhangi bir örgüt üyesi oldukları ya da örgüte yardım ettikleri konusunda bir tespit yapılmamış olup, buna yönelik bir iddiaya da yer verilmemiştir.

Bu kişiler ve yetkili ve görevli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülecek soruşturma safhasında gerekli görülecek diğer tüm ilgililer hakkında CMK 250'nci maddesi kapsamında yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca karar verilmesi gerektiğinden dolayı başsavcılığımızca tefrik kararı verilmeyerek dosya özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Başsavcılığımızca düzenlenen fezleke, bir iddianame niteliği taşımamaktadır ve şüphelilerin hukuki durumlarının tayin ve takdiri, yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber