Tatbikatta okulun yangın tüpleri boş çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2011 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde, 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle İlhami Ertem Anadolu Ticaret Lisesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği bahçede yakılan ateşi söndürmek için çıkarılan okuldaki 3 yangın söndürme tüpü boş çıktı. Getirilen 4'üncü tüple alevler söndürülebildi.

Sivil Savunma Günü nedeniyle dün Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki İlhami Ertem Anadolu Ticaret Lisesi'nde yangın tatbikatı düzenlendi. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası ambulansının destek verdiği tatbikatta senaryo gereği yangın alarmı verildi. Yangın sirenlerin çalmasıyla öğrenciler, sıraların altına girerek, olası tehlikelerden korundu. İkinci kez çalan sirenle de hızla okulu boşaltan öğrenciler, bahçede toplandı.

Sağlık ekipleri, okulu terk edemediği ve yaralı oldukları varsayılan 3 öğrenciyi sedyeyle kurtararak, ambulansa götürdü. İtfaiye ekipleri ise okulun 3 katında mahsur kalan öğrenciyi camdan alarak bir başka kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

TÜPLER BOŞ ÇIKTI

Senaryo gereği okulun bahçesinde bir karton kutu yakıldı. Öğrenciler okul içerisinden çıkarılan yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale etmek istedi ancak tüpler boş çıktı. Art arda getirilen 3 tüpün de boş olması dikkat çekti. Daha sonra okul içerisinden çıkarılan 4'üncü tüple alevler söndürülerek tatbikat tamamlandı.Okul yönetimi ise boş çıkan yangın söndürme tüpleriyle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber