Polise yardımcı olduğunu zanneden profesör dolandırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2011 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandıran 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. F.Ç'yi emniyet müdürlüğünden aradığını söyleyen Mustafa D, profesöre, kimlik bilgilerinin bir suç örgütü tarafından kullanılarak 3 telefon hattının satın alındığını ve hesabından para çekilmiş olabileceğini söyledi.

Bu arada başka yeri aramaması için profesörün telefonu kapatmaması gerektiğini söyleyen zanlı, profesörün hesabındaki 30 bin lirayı da suç örgütünü çökertmek için verecekleri üç ayrı bankanın hesabına yatırmasını istedi.

Bunun üzerine hesabındaki 30 bin lirayı çeken profesör, daha sonra zanlının verdiği banka hesaplarından birine 11 bin lira yatırdı. Bunun üzerine profesörü arayan banka görevlisi paranın yatırıldığı hesabın güvenli olmadığını söyledi. Ancak profesör, kendisinin emniyet güçleriyle görüştüğünü ve parayı yatırmak istediğini söyleyerek parayı yatırdı.

F.Ç, ayrıca iki farklı banka hesabına da 10 bin lira ve 9 bin lira daha yatırdı.

Zanlı, bu kez de bir telefon numarası vererek profesörün 150 liralık kontör yüklemesini istedi. F.Ç. de kontörü yükledi. Bu sırada telefonunun şarjı bittikten sonra durumdan şüphelenen profesör, telefonunu şarj ettikten sonra tanıdığı bir emniyet müdürünü arayarak durumu anlattı.

Emniyet müdürü de F.Ç'nin dolandırıldığı şüphesiyle olayla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan soruşturmanın ardından paranın yatırıldığı hesapların Şanlıurfa'da Mustafa D, Salih K. ve Adem Y'ye ait olduğu belirlendi.

Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çalışan Kocaeli Asayiş Müdürlüğü ekipleri zanlıları Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına aldı.

Öte yandan, F.Ç'nin yatırdığı 11 bin liranın hesap numarasının şaibeli olması dolayısıyla banka tarafından bloke edildiği ve zanlılar tarafından çekilemediği öğrenildi.

Bu arada Bursalı bir iş adamının da aynı yöntemle 77 bin lira dolandırılmak istendiği ancak banka tarafından durumun fark edilmesi sonucu dolandırıcılığın gerçekleşmediği bildirildi.

Zanlıların üzerinde yapılan aramada, 9 sim kart, 3 banka hesap kartı ve 2 bin lira para ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber