CHP İstanbul İl Başkanı istifa etti/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mart 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul CHP'de şok eden istifa

CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven, 53 gün önce devraldığı görevinden dün akşam istifa etti.

Berhan Şimşek'in milletvekilliği adaylığı için il başkanlığından isitfa etmesinin ardından bu göreve 13 Ocak'ta getirilen Doğan Holding eski CEO'su İlseven'in 'yapı uyuşmazlığı' yaşadığı belirtildi. Ancak kendisini istifaya götüren asıl nedenin, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le düştüğü anlaşmazlık olduğu iddia edildi. İl başkanı olduktan sonra İlseven tarafından hazırlanan yönetim listesindeki bazı isimlerin Gürsel Tekin tarafından silindiği iddialarından sonra, milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden ilçe başkanlarının yerine yine İlseven'in haberi olmadan atamalar yapıldığı öne sürülüyordu.

Son olarak da Tekin tarafından il yönetiminde bulunan 9-10 kişinin istifaya zorlandığı, böylece Nebil İlseven yönetiminin düşürülmesinin planlandığı kulislere yayılmıştı. İkilinin birbirlerinin telefonlarına bile çıkmadığı da iddia edildi. AKŞAM muhabirinin kendisine ulaşmaya çalıştığı Nebil İlseven'in telefonlarını kapalı tuttuğu görüldü.

'HEDEF İKTİDAR' DEMİŞTİ

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 10 Ocak'ta toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından İlseven'in atamasını açıklamıştı. 13 Ocak'ta görevi devralan Nebil İlseven şunları söylemişti: 'Bize bir tek sınav kalıyor; o da partimizi en büyük, en üstün seçim başarısına taşımak olmalı. Artık, Genel Başkanımızın da bize talimatı, bir iktidar hedefliyoruz ve o iktidarın yolu da İstanbul'dan geçiyor, bizlerin omuzlarında...' Nebahat KOÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber