Cep telefonlarının su dolu kovaya atıldığı okulun müdürüne soruşturma

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerine ait cep telefonlarının okul müdürünün talimatıyla toplanarak su dolu kovaya atıldığı iddiası velileri harekete geçirdi.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde yaşanan olayla ilgili olarak valiliğe şikayette bulunan öğrenci velisi İrfan Acar, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Oğlu C.A'dan aldığı bilgiye göre öğrenciler karşılaştırmalı sınav için hazırlanırken, Okul Müdürü Musa Günay'ın emriyle Müdür Yardımcısı Ramis Yılmaz ve diğer öğretmenler tarafından cep telefonu araması yapıldığını, toplanan tüm cep telefonlarının öğrencilerin gözü önünde bir kova suyun içine doldurulduğunu öne süren Acar, "Benim oğlumun üzerinde bulunan cep telefonunu da suya atmışlar. Telefon şu anda çalışmıyor. Yaklaşık 100 telefonun suya atılıp zarara uğratılmış olduğu ifade ediliyor. Biz velilere, telefon konusunda okul yönetiminden bugüne kadar herhangi bir yazılı veya sözlü bir şey ulaşmadı. Velilere konuyla ilgili hiçbir uyarı yapılmadan böyle bir hareketin milli ekonomiye ne kadar zarar verdiğini takdir edersiniz" dedi.

Acar, öğrencilerin bu üzücü olayın atmosferi içerisinde karşılaştırmalı kimya ve felsefe sınavına girdiklerini ve sınavdan başarısız olma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirterek, sınavın yenilenmesini, zarar gören telefonların tamiri ve hukuka, insan haklarına aykırı yapılan bu işlemin gereğinin yapılmasını istediklerini belirtti.

Yaşanan olay sonrası birçok telefonun tamir için kendilerine getirildiğini ifade eden cep telefonu satıcısı ve teknik servisi Mehmet Ergezer ise, öğrencilerin çoğunun ailelerinden korktuğunu ve telefonlarını tamir ettirmeye geldiğini söyledi. Ergezer, telefonların çoğunun tamir edilemediğini belirterek, "Öğrencilerden 8-10 kişi cep telefonlarını getirdi. Gelen telefonların çoğuna da çalışmayacağı için bakmadık. Garanti kapsamı böyle bir şeyi de kabul etmiyor'' diye konuştu.

"KOVAYA KONULMASI TALİMATINI BEN VERDİM"

Yaşanan olaylar sonrası basın mensuplarına evinde açıklama yapan Okul Müdürü Musa Günay, cep telefonu adı altında başka oyunlar oynandığını iddia etti. Günay, "Benim bu telefonları ıslatalım diye düşünmem için aptal olmam gerekiyor. Benim kesinlikle öyle bir amacım yok. Ama süreçte bazı şeyler yanlış anlaşılmış. Telefonların kovaya konulmasını ben istedim, ama kovayı bir taşıma aracı olarak kullanmaktı amacımız" dedi.

Günay, bazı öğrencilerin özellikle sınav haftalarında kameralı telefonlar ile soruyu komple çekip, okulun dışında bu işin uzmanı olan kişiye mail atıp, oradan çözülmüş olarak geri aldığını tespit ettiklerini ifade ederek sınav öncesi arama yaptıklarını söyledi. Günay, "Normal aramalarda bir tane telefon bulurduk. Çoğunlukla da bulamazdık. Biz de arkadaşlara bu sınavda bir arama tarama yapalım dedik. Okulumuzun idarecileriyle toplanarak bir karar verdik. Arkadaşlar da, öğrencilerin üzerinden çok fazla şeyler çıkabildiğini, bunların nerede toplanacağını sordular. Su kovalarına konulmasını söyledik. Her katta doldurursunuz dedik. Bazı kovaların içinde birazcık su mu vardı bilmiyorum, bazı telefonlar ıslandı ve zarar gördü. Öğrenciler biraz üzüldüler, veliler tepki gösterdi bu durum karşısında. Okulumuzun dokusuyla uyuşmayan ve sürekli dışarıdan kontrol edilen 8, 10 kişilik bir veli grubu, dışarıdan cep telefonlarıyla talimat alarak hemen telefonları toplayıp yangından mal kaçırırcasına bunları televizyonlarda gösterdiler. Bizi bir üst kuruma şikayet ettiler. Burada kesinlikle telefon meselesi yok. Okulumuz 2000-2005 yılına bakıldığı zaman bugüne kadar en başarılı okullardan birisi" şeklinde konuştu.

Günay, olayın cep telefonu meselesi olmadığını iddia ederek, "Bu bizim yediğimiz üçüncü örtülü operasyondur. Kesinlikle bu telefon meselesi değildir. Okulun müdürü olarak ben, telefonu zarar görenlerin zararını karşılamayı taahhüt etmemize rağmen, insanlar bizi gidip mahkemeye, üst makamlara şikayet etmeye uğraşıyorsa, artık takdir milletin. Burada benim söyleyeceğim bir şey yok. Atıldığı iddia edilen telefon sayısı da abartılıyor. 15-20'yi geçmez" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber