TÜDEF'ten, Melih Gökçek'e dava açın çağrısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mart 2011 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Ankara'daki kar yağışında Büyükşehir Belediyesinin gereken önlemleri almadığını ileri sürerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek'in istifa etmesini istedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden Ankara'da Pazartesi gününden itibaren kar yağacağını açıklamasına rağmen Büyükşehir Belediyesinin hiçbir önlem almadığını belirtti.

Ankara'nın dışını cilalamak, ulaşım zammına tepki gösteren semtleri cezalandırmak gibi işlerle meşgul olan Melih Gökçek'in kar yağışı ile ilgili hiçbir önlem almadığı gibi ortalıkta da görünmediğini ifade eden Çetin, karın yolları kapadığını, belediye otobüslerinin büyük bölümünün yollarda kaldığını, toplu taşıma oranının yüzde 10'un altına düştüğünü, insanların evlerine kar altında saatlerce yürüyerek ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Ana arterlerde trafiğin kilitlendiğine, tuzlama ve don çalışması yapması gereken hiçbir belediye görevlisinin ortalıkta gözükmediğine işaret eden Çetin, şunları kaydetti.

"Son kar İ. Melik Gökçek'in beceriksiz ve yetersiz yönetimini karın üzerine çıkardı. Gökçek bu şehre iyilik yapmak istiyorsa bir an önce istifa etmelidir. Çünkü Ankara'yı yönetememektedir. Su sorunu olacağı yıllar önce resmi raporlarla ortaya konur. Gökçek uyur. Su krizi çıkar Ankara çöle döner, Gökçek uyur. Kar yağışı haftalar önce belli olur, Gökçek uyur. Ankaralı sokakta kar altında kalır, Gökçek uyur. Artık Ankaralı daha fazla acı çekmemelidir. İ. Melih Gökçek istifa etmelidir. Eğer istifa etmiyorsa İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınmalıdır."

Belediye görevlilerinin gereken önlemi zamanında almayarak bu nedenle 'ayıplı hizmet' verdiklerini belirten Çetin, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4/a maddesinin ayıplı hizmeti düzenlediğini hatırlattı.

Çetin, "Aynı madde ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan da ayıplı hizmeti verenleri sorumlu tutmakta ve tazminini öngörmektedir. Belediyenin kar temizleme ve yolu açık tutma hizmetini yapamadığı için aracı kaza yapan ya da işine evine geç kalan, kar altında soğukta yürürken hasta olan tüm tüketicilerimizin zararlarını Ankara Büyükşehir Belediyesinde talep etmeye çağırıyoruz. Tüketicilerimiz ihtiyaç duyduğu her türlü hukuksal yardım tarafımızdan ücretsiz olarak isteyenlere verilecektir" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber