Başbakan Erdoğan'dan başörtüsü değerlendirmesi...

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü sorununun çözülmesini isteyen milletvekillerine, "Aceleye getirmek doğru olmaz. Acele eden, ecele gider" dedi.

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda milletvekillerinin sorunlarını dinleyen Başbakan Erdoğan, bazı milletvekillerinin, başörtüsü sorununun bir an önce çözülmesi yönündeki talepleriyle karşılaştı. AK Parti'nin iktidara gelmeden önce bu konuda bir vaadinin olmadığını belirten Erdoğan, sorunu toplumsal mutabakatla çözeceklerini kaydetti. Erdoğan, "Aceleye getirmek doğru olmaz. Acele eden ecele gider" diyerek, vekillere cevap verdi.

Erdoğan konuşmasında, kendisi ile görüşememekten yakınan milletvekillerinin de gönlünü aldı. Vekillere, "Biraz da kendinizi benim yerime koyun" diyen Erdoğan, görüşmemek için özel bir çaba sarf etmediğini söyledi. Hükümet çalışmalarına ağırlık verdiğini anlatan Erdoğan, partiyi güçlü kılmak için yoğun bir dış gezi trafiği gerçekleştirdiğini ifade etti. Erdoğan, "Herhalde bana 'Ankara'da kalın, Anadolu'nun dışına çıkmayın' diye bir şey söylemeyeceksiniz. Bu gezileri yapmazsam, size daha fazla zaman ayırmış olurum ancak bunu yapmam" diye konuştu.

Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede de, ekonomide herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Erdoğan, dış gezilerde Türkiye'nin ticaret hacminin artırılmasına yönelik önemli sonuçlar alındığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ANAP Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'yi sert bir dille eleştiren Erkan Mumcu'nun sözlerini, danışmanları tarafından kendisine getirilen metinden okudu. Milletvekillerine yönelik yaptığı konuşmada Erkan Mumcu'ya yüklenen Erdoğan, Mumcu'yu devletin sırlarını ifşa etmekle suçladı. Erdoğan, "Kendisi 22 ay boyunca her Bakanlar Kurulu kararının altına imza attı. İstifa edince gizli kararları açıklamaya başladı. Bunu çok yakışıksız buluyorum. İstifa edenler AK Parti için oy aldılar" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber