Bu öğrenciler öğrenirken para kazanıyor hatta sektörde kapışılıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mart 2011 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç nüfusun sorunu işsizlik, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun yakınından bile geçmiyor. Öğrenciler öğrenirken para kazanıyor hatta sektörde kapışılıyor

Melis APAYDIN

AKŞAM'ın manşetten duyurduğu 'işsizler orkestrasını' ardından İzmir'den başka bir gençlik öyküsü... Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yaşıtlarının aksine iş bulmak konusunda çok şanslı. Daha mezun olmadan derslerde öğrendiklerini tüketiciyle buluşturuyor, para kazanıyorlar. Alınan ücret döner sermayeye katkı sağlamakla beraber, çalışan öğrencilere de cep harçlığı oluyor.

PİYASADAN UCUZA

Program koordinatörü Mustafa İbiş, 'Anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri var. Hasarlı aracı bize yönlendiriyorlar. Aracı baştan sona doğrultuyoruz. Aldığımız ücret piyasanın çok daha altında. Amacımız rekabet etmek değil. Önemli olan, işi uygulamalı olarak çok iyi öğrenen öğrenciler mezun etmek' diye konuştu. Mezun olan öğrencilerin hiçbir şekilde iş bulma sıkıntısı yaşamadığını belirten Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Oto Boya ve Karoseri bölümü öğretim görevlisi Recep Ekren, 'Daha mezun olmadan firmalardan teklif alıyorlar. Sponsor firmalarımız sayesinde en kaliteli malzemeyle çalışma imkanı buluyorlar' dedi. Bursalı öğrenci Gökhan Karaca ise 'Hem okullu olmak, hem de sanayi dilini bilmek tüm kapıları önümüze açıyor' diye konuştu.

Birinci sınıf öğrencisi Yaprak Kılıç 'Bizler işi teoride olduğu kadar pratikte de öğreniyoruz. Bu yüzden mimar ve mühendislerden bile fazla istihdam alanımız oluyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber