Libya'da çalışan Türk işçilerine 475 ile bin 186 lira maaş ödenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2011 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'daki iç karışıklık yüzünden Türkiye'ye dönen işçilere müjde verdi. Şirketlerin talep etmesi halinde 8 bin 92 işçiye 'kısa çalışma maaşı' verileceğini açıkladı. Çağlayan, "İşçilerin prim ödeme durumlarına göre kendilerine 3 ay süreyle 475 TL ile bin 186 TL arasında bir ödeme yapılması öngörülüyor." dedi.

Türk-Afrika, Körfez ve Ortadoğu İş Konseyleri Başkanları bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili alınabilecek tedbirler ve atılabilecek adımlara ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Zafer Çağlayan, Libya'da 25 bine yakın vatandaşın olduğunu ancak işçi olarak çalışanların sayısının 15 bin olduğunun tahmin edildiğini söyledi. 8 bin 92 işçinin primlerinin Türkiye'de yatırıldığının Çalışma Bakanlığı kayıtlarına girdiğini aktaran Çağlayan, diğerlerinin ise çeşitli yollarla Libya'ya giden vatandaşlardan oluştuğunu ifade etti.

Kriz döneminde çıkarılan kısa çalışma ödeneğinin Libya'daki 8 bin 92 işçiye de şirketlerin talep etmesi durumunda uygulanabileceğini ifade eden Çağlayan, "İşçilerin prim ödeme durumlarına göre kendilerine 3 ay süreyle 475 lira ile bin 186 lira arasında bir ödeme yapılması öngörülüyor." ifadelerini kullandı. Çağlayan 3 aylık maaş verme süresinin uzatılabileceğini de müjdeledi.

JAPONYA'DA DURUM CİDDİ

Japonya'daki Türk Büyükelçiyle ve Ticaret Müşaviriyle görüştüğünü aktaran Çağlayan, bu ülkede gazetelere ve televizyonlara yansıyandan daha büyük şiddette bir problem yaşandığının bilgisini aldığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber