Başbakan Erdoğan: Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla uğraşacağız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2011 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Kurtuluş Şöleni'nde konuşan Erdoğan, göreve geldiklerinde 3Y (yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) ile uğraşacaklarını söylediklerini belirterek, ?Yolu olmamanın bir diğer adı yolsuzluktur? dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldiklerinde ?3 Y? dediklerini, bunların yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar olduğunu belirterek, ?İşte ?yol'u olmamanın bir adı da yolsuzluktur. Öyle değil mi? İnşa ettik. Paran varsa yolu yaparsın. Paran yoksa adama sorarlar ?Nereye gitti bu para?' İşte bu para yolsuzluklara gitti. Yol-suz-dur? dedi.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda dün akşam Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Şöleni'ne katılan Erdoğan, konuşmasında hükümetin yaptığı yatırımları anlattı

?Allah'ın izniyle, İstanbul'dan Erzurum'a kadar hızlı treni gerçekleştireceğiz. Hani söylüyorum ya 2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü diyorum ya, oraya bunlar bitmiş olarak gireceğiz? diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ?Ne söylemiş Dadaşlar; 'Dağ ne kadar yüce olursa olsun yol onun üzerinden aşar' demişler. İşte o yüce dağların üzerinden yolları aşırdık, inşa ettik ve Erzurum'a ulaştık. Erzurumlular artık istedikleri zaman uçakla yolculuk da yapıyor. 2002'de 94 bin 610 olan Erzurum Havaalanı yolcu trafiği yüzde 746 artarak, 2010'da 800 bine yükseldii. Tayyare o kadar ulaşılamaz bir araçtı ki, rahmetli Teyyo Pehlivan, 'Tayyareye bindim' dediğinde çok büyük bir hayal, çok büyük bir palavra kabul edilir, kahkahalarla gülünürdü.?

UZAYA UYDU GÖNDERİYORUZ

Törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Erdoğan ve Akdağ, mavi-beyaz renkteki Erzurumspor atkılarından taktı. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin ilk defa modern bir tankın imalatına başladığını anlatarak, ?Türkiye artık ABD ve İsrail'den sonra dünyada insansız hava aracı imal edebilen üçüncü ülke oldu. Türkiye'nin ilk savaş gemisi 'MİLGEM'i tamamıyla öz kaynaklarımızla inşa ettik. Kendi imalatımız olan 'GÖKTÜRK' uydusunu inşallah 2012'de uzaya gönderiyoruz? dedi. Erdoğan'a konuş- masının ardından yöresel hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber