Vecdi Gönül vekilliği bırakıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mart 2011 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li bazı vekillerin 12 Haziran'da aday olmayacaklarını bizzat Başbakan Erdoğan'a ilettikleri öne sürüldü. Bunlar arasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Akif Gülle ve Mehmet Çerçi de var

AK Parti'de aday adaylarını belirleyecek komisyonda görev alacak parti yöneticileri ve milletvekilleri belirlendi. Önümüzdeki hafta, aday adaylarının temayül yoklamaları yapılacak, ardından da mülakatları.

GEREKÇE SAĞLIK SORUNLARI

Son sözü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Listelerin, ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Aday adayları kendilerini bekleyen zorlu maratona hazırlanırken, mevcut milletvekilleri de listeye girip giremeyecekleri konusunda

kaygılı. Bazı vekiller ise kendi istekleriyle aday olmayacaklarını bizzat Başbakan Erdoğan'a iletmeye başladılar. Geçen hafta AK Parti Grup toplantısının ardından Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Başbakan Erdoğan'a sağlık sorunlarını gerekçe göstererek müsaade istedi ve bu dönem milletvekili adayı olmak istemediğini belirtti.

MEHMET ÇERÇİ DE VAR

Erdoğan'ın her zaman partide göreve hazır olduğunu da ilettiği öğrenildi. AK Parti kulislerinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun da sağlık sorunları nedeniyle bu dönem milletvekili adayı olmayacağı konuşuluyor. Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ile Amasya Milletvekili Akif Gülle'nin de bu dönem vekil olmak istemediği gelen haberler arasında. AK Parti'de 12 Haziran seçimleri için Başbakan'dan müsaade isteyen vekil sayısının 12 civarında olduğu söyleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber