'Minik Serçe' ilköğretim müfredatına giriyor

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim Genel Müdürü Özdemir, ilkokullarda önümüzdeki yıl başlayacak biyografi dersinde Sezen Aksu, Neşet Ertaş, Musa Eroğlu gibi yakın dönemin ünlü sanatçılarının öğrencilere anlatılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, ilkokullarda müzik derslerinin yanısıra biyografi dersleri koyulacağını, bu derslerde yakın dönemin ünlü sanatçılarından Sezen Aksu, Neşet Ertaş, Musa Eroğlu gibi isimlerin yaşam öykülerinin çocuklara öğretileceğini söyledi. Eğitimciler Birliği Sendikası'nda (Eğitimbirsen) bir söyleşiye katılan Özdemir eğitimcilere, bu yıl pilot okullarda uygulanan, önümüzdeki yıl tüm Türkiye'de uygulanacak olan yeni ilköğretim müfredatını anlattı. Gelecek yıl tüm Türkiye'de ilköğretim okullarının ilk 6 sınıfında yeni müfredatın uygulanacağını bildiren Özdemir, 7. ve 8. sınıflarda kargaşa olmaması için müfredatın daha sonraki yıllarda yenileceğini açıkladı.

Yetenekler kaybolmayacak

Servet Özdemir, yenilenen müfredatla öğrencilerin yaşadıkları toplumun değerlerinden kopuk bir eğitimden kurtulacaklarını belirtti. Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Ali Yücel'in "Türk yurdunun dağlarında kıyılarında ve kırlarında ayrıca en ücra yerlerinde kendi kendine açıp solan çiçek bırakmayacağız" sözlerini hatırlatan Özdemir, hedeflerinin yurdun çeşitli köşelerinde yeteneklerin kaybolmasını engellemek olduğunu belirtti. Özdemir, "Hey Onbeşli onbeşli", "Kızılırmak" türkülerini öğretmeden, Neşet Ertaş'ı, Musa Eroğlu'nu dinletmeden çocuklara müziği sevdirmenin mümkün olmayacağını belirtti. İstiklal Marşı'ndaki ruhun Mehmet Akif Ersoy'un yaşamının biyografi derslerinde anlatılmasıyla daha iyi anlaşılacağını kaydetti. Öğrencilere ilkokulda "Halk Kültürü" dersi konulacağını açıklayan Özdemir, bu derste çocukların kendi kültürlerini, gelenek ve göreneklerini öğreneceklerini söyledi.

Çocuklar heyecan duymalı

Yeni müfredatla karnenin önemsenmeyen yanını önemsenir hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Servet Özdemir, "Sorun çocuklarımızın ne olacağı değil. Çocuklarımızın heyecan duyması önemli. Onlara 'resim, müzik, beden eğitimi önemli değil' deyip sınırlandırıyoruz. Bunu yapmamalıyız. İlgi alanlarına yönelmelerine imkan sağlayacak bir müfredat hazırlıyoruz" dedi.

Öğrencilere yeni hedefler

Öğrencilerin sınırlı bir hedefe yönlendirilmesine üniversite sınavından örnek gösteren Servet Özdemir, "ÖSS'ye giren 2 milyon kişinin Boğaziçi İşletme'yi hedeflemesine gerek yok. Ama hepsi orayı istiyor. Hepsinin o bölüme girmesi zaten mümkün değil. O zaman çocuklarımız ilgi alanlarını netleştirip, o alanda heyecan duyabilmeli. Matematik, Türkçe önemli dersler ama karneye bakıp önemsemediğimiz müziğe, resime de önem vereceğiz ki, 70 milyondan sadece 2 tane sanatçı çıkmasın" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber