Meteorolojide maaş şoku

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan memurlar, maaşlarının bir bölümünü alamadı. Sendika temsilciliğinden yapılan açıklamada çalışanların maaşlarının 400 ila 800 liralık kısmının ödenmediği bildirildi.

Yapılan işlemin, bir ek ödeme kesintisi değil, maaş dahilinde olan bir kesinti olduğu belirtilen açıklamada ?Maaşlar 2002'ye dönmüş durumda' denildi. Açıklama şöyle;

"Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında EUROCONTROL Teşkilatı tarafından DHMİ'ye yapılan ödemelerden, maliyet taban payı üzerinden gerekli mahsuplaşmalar yapıldıktan sonra kalan tutar her ay düzenli olarak kurumumuz hesaplarına ödeniyordu.

Mart-2011 döneminde, mahsuplaşma işlemi sonucunda kurumca ödenecek miktarın cüzi bir tutarda olması, İşletme Müdürlüğü'nün mevcut kaynaklarının bu ay yapılması gereken zorunlu ödemelere yeterli olmaması nedeniyle ödeme yapılamadığı bildirildi

İlgili kanun gereği Genel Müdürlüğün merkez ve taşra teşkilatında çalışan kadrolu ve sözleşmeli (4/B) personelin ek ödemeleri, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek-3. maddesi uyarınca Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü bütçesinden karşılanıyordu."

Açıklamada ayrıca ilgili kanun maddesine atıfta bulunarak, "Mevzuatları gereği döner sermaye gelirlerinden; personele yapılacak ek ödeme, katkı payı gibi ödemeler " in öncelik sırasının en sonunda olması nedeniyle; merkez ve taşra teşkilatında çalışan personele yapılması gereken Ek Ödemeler bu ay yapılamayacak olup, İşletme Müdürlüğü mali kaynaklarının yeterli düzeye ulaşmasını müteakip ödenemeyen dönemleri de kapsayacak şekilde yapılacaktır.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber