Mehmet Ali öğretmen bir yıldır bulunamadı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2011 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'in Mihalgazi İlçesi'nde 15 Mart 2010 tarihinde ortadan kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 30 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, bir yıldır bulunamadı. Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, kayıp öğretmenin bulunması için arama çalışmalarının devam etmesini istedi.

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca Beldesi yakınlarına gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Şarampole düşen otomobilde yara almadan kurtulan öğretmenler yola çıkardıkları aynı araçla ilçeye döndü. Diğer öğretmenlerin ifadesine göre bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, evine 500 metre kala otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi. Öğretmen Mehmet Ali Örkmez, ertesi gün sabah okula gelmeyince arkadaşları evine gitti. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Örkmez'in evinde kimsenin olmadığı belirlendi. Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği ihtimaline karşı Jandarma, polis ve AKUT ekipleri arama çalışması yaptı ancak Örkmez bulunamadı.

KESK Genel Başkanı Döndü Çınar Taka, Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Mehmet Ali Örkmez'in annesi Adalet Örkmez, babası Ramazan Örkmez ve kızkardeşi Sultan Örkmez, bugün ilk olarak öğretmenin görev yaptığı Mihalgazi İlköğretim Okulu'na giderek okul müdürü Mehmet Tuna ile görüştü. Anne Adalet Örkmez, "Oğlumun ortadan kaybolması olayı ile ilgili olarak birileri bir şeyler biliyor ama konuşmuyorlar. Olayın üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; Oğlumu bulun" dedi.

ARAMA ÇALIŞMASI DEVAM ETSİN

KESK Genel Başkanı Döndü Çınar Taka ve beraberindekiler, daha sonra kent merkezine gelerek Vilayet Meydanı'nda basın açıklamasında bulundu. Öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in bulunması için arama çalışmalarının devam etmesini isteyen Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, üyesi olan üyeleri Mehmet Ali Örkmez'in bulunması için çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, "Kayıp öğretmenin bulunması için Eskişehir'e defalarca geldik ve yetkililerle görüştük. Aradan geçen uzun zamana karşılık olayla ilgili bir gelişme yok. Yetkililer, gerekenin yapıldığını ve endişemiz olmamasını istemişlerdi. Adeta olayın kapatılması için gereken her şey yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanı halen olayı duymazlıktan gelmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber