Sınav maratonu başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS için kayıtlar cuma günü sona eriyor. Polis koleji ve parasız yatılı sınavları için başvurular aynı tarihte sonar erecek. İşte velilerin dikkat etmesi gereken sınav takvimiyle ilgili bilgiler:

Milli Eğitim Bakanlığınca ilköğretim 7. ve 8. sınıflara yönelik düzenlenen Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) başvurular 25 Mart'ta sona erecek. SBS, ilköğretim 7. sınıflar için 5 Haziran, 8. sınıflar için 4 Haziran'da yapılacak. Sınavlarla ilgili ayrıntılı bilgiye MEB'in internet sitesinden yayımlanan sınav kılavuzundan ulaşılabilecek. Sınava başvurmak için 10 TL sınav ücretini yatırılacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PBYS) başvuru işlemleri de 25 Mart'a kadar yapılacak. İlköğretim 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri PYBS'ye başvurmaları halinde, PYBS puanı ayrıca hesaplanmayacak, SBS'de aldıkları puan geçerli olacak. PYBS için başvuran öğrencilerin başvurularını, okul müdürlüğü elektronik ortamda onaylayarak başvuru belgesinin aslını okulda saklayacak, bir örneğini veliye imza karşılığı verecek. Sınavlarla ilgili ayrıntılı bilgilere, ?http://www.meb.gov.tr? ve http://oges.meb.gov.tr? adreslerinde yayımlanacak ?e-Başvuru Kılavuzlarında? yer verilecek. PYBS; 5, 6, 9, 10 ve 11. sınıflar için 30 Nisan'da yapılacak.

Polis Koleji ve YİBO'lar

Polis Koleji başvuruları 25 Mart'a kadar ?http://www.meb.gov.tr?, ?http://oges.meb.gov.tr? ile ?https://eokul.meb.gov.tr? adreslerinde açılacak olan başvuru ekranından öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından başvuruda bulunacak.

Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının (YİBO) 8'inci sınıfında yatılı öğrenci olarak öğrenim gören ve YİBO kontenjanından yararlanarak sınavsız ve parasız olarak ortaöğrenimlerine pansiyonlu okullarda devam etmek isteyen öğrencilerin başvuruları 25 Mart'a kadar ?http://www.meb.gov.tr? adresinden okul müdürlüğünce yapılacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, SBS için 24 Mayıs, PYBS 5, 6, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için 19 Nisan'da, SBS için 24 Mayıs'ta ?http://www.meb.gov.tr? veya ?http://oges.meb.gov.tr? adreslerinden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

İlköğretim 8. sınıf SBS sonuçları 7 Temmuz 2011'de, 7. sınıf SBS sonuçları ile 7. ve 8. PYBS sonuçları ise 5 Ağustos 2011'de ilan edilecek.

YGS için prova sınav yaptılar

Muğla'da bir dershane, 27 Mart'taki Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde öğrencilerin sınav heyecanını yenmeleri için düzenlediği deneme sınavında, ÖSYM'nin belirlediği sınav kurallarını uyguladı. Muğla Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen sınav öncesinde bina önünde toplanan öğrencilerin, dershanenin verdiği sınav giriş kartları kontrol edildi. Üst aramasından geçirilen öğrenciler, cep telefonu, saat, takı ve bozuk para gibi eşyalarını görevlilere teslim etti.

Yüksek güvenlikli ilköğretim okulu

Adana'da sık sık okul soygunları yaşanınca Seyhan ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'ndeki Gaffar Okkan İlköğretim Okulu'na yüksek seviyede güvenlik sistemi kuruldu. Bahçe duvarlarını jiletli tellerle çeviren okul yöneticileri, 4 metrelik giriş kapısının üstüne sivri demir parçaları yerleştirdi. Bahçe ve koridorlara 14 kamera yerleştiren yöneticiler 24 saat süreyle kayıt yapan sistem sayesinde internet aracılığıyla evlerinden de görüntüleri canlı olarak izleyebiliyor. Ayrıca harekete duyarlı hassas sensörler ise okulun kapalı olduğu saatlerde, içeride bir hareketlilik hissettiği an alarm sistemini çalıştırıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber