Konya il sağlık müdürlüğünden yeni uygulamalar

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya İl Sağlık Müdürü Fatih Kara, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara sağlık taraması yaptıklarını ve sürücü davranışlarını geliştirme eğitim merkezi kurduklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kara, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara sağlık taraması yaptıklarını belirterek, "0-12 yaş arası yapılan kontrollere 279 çocuk katıldı. Muayene sonucunda sağlık sorunu tespit edilen çocuklar, tetkik ve tedavi için hastanelere yönlendirildi. Ayrıca 12-18 yaş arasında çocuklara ise gençlik ve davranış anketine tabi tuttuk" dedi.

İl Sağlık Müdürü Kara, Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan, 30 ilde sürücü davranışlarını geliştirme eğitim merkezi kurulmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda merkezi açtıklarını ve eğitime başladıklarını ifade ederek, "Merkezde, alkollü iken ikinci defa geçici olarak belgeleri alınan sürücüler, eğitime tabi tutulacaktır" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber