Dolandırıcılar, BDDK'nın sitesini birebir kopyaladı, BTK kapatmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Mart 2011 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kredi kartı dolandırıcıları bu kez BDDK'nın internet sitesini kopyaladı. Kurum, BTK'ya başvurdu ama siteyi kapattıramadı. Son çare olarak savcılığa suç duyurusu yapıldı

Tüketicilerin kimlik bilgilerini alarak banka hesaplarını boşaltan dolandırıcılar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) karşı karşıya getirdi. BDDK'nın sahte sitenin kapatılmasını istediği BTK'dan "yasal olarak bunu yapamayız, görevlerimiz arasında yok" yanıtını aldı. Bunun üzerine kurum, sitenin kapatılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SINIR TANIMIYORLAR

Kredi kartı dolandırıcıları, BDDK'nın internet sitesini www.bankalarbirligi. com sayfası üzerinden taklit ederek vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerini alarak banka hesaplarını boşalttı. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, dün Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı ve hukuk servisini toplayarak bu sitenin acilen kapatılmasını istedi. BDDK, kurumun herhangi bir şekilde internet üzerinden ya da telefonla kişisel bilgi ve kredi kartı bilgisi talep etmediğini duyurdu.

SİTE KAPATILAMADI

BDDK, sahte sitenin kapatılması için BTK'ya başvurdu. BTK siteye erişimi engelleme yetkileri bulunmadığını bildirerek, "Çocuklara cinsel istismar, fuhuş, kumar, müstehcenlik, intihara yönlendirme, Atatürk aleyhine işlenen suçlar ve şans oyunu oynatma dışındaki siteleri kapatamıyoruz" yanıtını verdi.

Kızlık soyadı bile kopyalanmış

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin kopyalama olayı üzerine ekibini toplayarak, acilen savcılığa başvurulması ve vatandaşların uyarılması talimatını verdi. BDDK yetkilileri, "Sitemizi tıpa tıp kopyalamışlar. Bu site üzerinden annenin kızlık soyadına kadar almışlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber