DiaSA 2 bin yeni personel alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2011 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez Somoza, Türkiye'de 320'i franchising olmak üzere 900'ün üzerinde mağazaları bulunduğunu, yıl sonunda 300 yeni mağaza daha açmayı düşündüklerini belirterek, ?Bu yıl sonunda 5 bin kişilik bir aile olacağız. 2 bine yakın yeni istihdam söz konusu olacak? dedi.

DiaSA'nın alışveriş kartı ?Club DiaSA'nın tanıtımında konuşan Somoza, son 10 yıldır müşterilerini daha iyi anlamaya ve hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, Türkiye'ye çok önem verdiklerini, stratejik olarak büyüme ve yatırım yapmak istedikleri en önemli ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Yeni kart uygulamasının İspanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde 22 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını belirten Somoza, bedava verilen kartın yüzlerce üründe anında indirim sağlanabildiğini belirtti.

Kartın uygulanması noktasında Türkiye'de 1-1,5 senedir çalıştıklarını, altyapısını oluşturmak için geçen yıl önemli bir yatırım yaptıklarını, 1,5 aydır da bir çok mağazada kartı test ettiklerini ifade eden Somoza, şu ana kadar da sonuçların çok iyi olduğunu vurguladı.

Türkiye'de aylık 8 milyon müşteriye hizmet verdiklerini, kartla müşteri sadakatini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Somoza, ?Türkiye'de beklentilerin de ötesinde bir gelişme kaydediyoruz ve iki haneli büyümelerde seyrediyoruz. Bu pazardaki genel büyümenin ötesinde bir büyüme. DiaSA olarak Türkiye'de kararlı bir şekilde büyüme planımızı sürdürüyoruz? dedi.

Kartın müşteriyi daha iyi anlamayı ve onlara daha iyi hizmet vermeyi amaçladığını belirten Somoza, Türkiye'de 320'i franchising olmak üzere 900'ün üzerinde mağaza bulunduğunu, yıl sonunda 300 yeni mağaza daha açmayı düşündüklerini söyledi. Somoza, ?Bu yıl sonunda 5 bin kişilik bir aile olacağız. 2 bine yakın yeni istihdam söz konusu olacak. Bu kendi mağazalarımızda yaratılan istihdam, franchising mağazalarında yaratılan istihdamı kapsamıyor? diye konuştu.

Somoza, şu anda ağırlıklı olarak Marmara ve Ege bölgelerinde hizmet verdiklerini, 2 sene içinde Türkiye'nin tamamını kapsama düşünceleri olduğunu, nüfusun yoğun olduğu yerlere ağırlık vereceklerini söyledi.

Fernando Gonzalez Somoza, ?İndirimlerde sınırlama yok, indirimler sınırsız. Yüzde 10, 20, 50 indirimler var. Müşteri beklentisi ve imkanlar ölçüsünde indirimler tanımlanacaktır? şeklinde konuştu.Türkiye'nin Avrupa bölgesi için de önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Somoza, ?Sektöre yeni aktör girer mi? Bilmiyorum. Türkiye sürekli bir ekonomik büyüme kaydediyor ve bu da herkes tarafından görülüyor. Bu dışarıdaki yatırımcılar açısından Türkiye'nin cazibesini artırıyor. Aslında önemli oyuncuların çoğu da Türkiye'de faaliyetlerine devam ediyor? dedi.

Somoza, organize olmayan, küçük ve lokal perakendecilerin Türkiye'de önemli bir payı olduğunu belirterek, rekabetin hızlanmasından müşterilerin yararlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber