Emekliye çifte maaş karmaşası/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mart 2011 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAZAL ATEŞ

Emekliler dün maaşlarını çekmek için ATM'nin başına gidince bir sürpriz ile karşılaştı. 60 lira fark almayı bekleyen emekliler hesaplarında çift maaş görünce SGK ve bankalarda kaos yaşandı

Emekli aylıklarını almak için bankaya giden binlerce emekli çift maaş sürprizi ile karşılaştı. Eşine az rastlanır bu durum karşısında şaşkına dönen emeklilerin bir kısmı hesaplarındaki paranın tamamını çekerken, bazıları ise SGK'yı arayarak hesaplarında bir yanlışlık olup olmadığını sordu. Emeklilerden gelen telefon yağmurunun ardından durumun ciddiyetini anlayan SGK, emeklilere maaş ödeyen üç bankayı tek tek aradı. İki kamu bankasından maaş alan emeklilerin hesabına yanlışlıkla fazladan bir maaş yatırıldığı öğrenildi.

FARK BEKLERKEN ÇİFT MAAŞ

Torba yasa ile birlikte aylık 60 lira fark almayı bekleyen emekliler, çift maaş şoku yaşadı. Dün, iki kamu bankasından maaşlarını çekmek üzere giden emekliler hesaplarında iki maaş tutarında para gördü. Emeklilerin yaşadığı maaş sürprizi kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı. Maaşlarını ATM'lerden çeken emekliler, maksimum para çekme limiti olan bin TL alabildi. Bazıları ise, tereddüt ederek 'yanlışlık olabilir' endişesiyle SGK'yı telefonla aradı. SGK yetkilileri gelen telefonlara önce anlam veremedi ancak gün boyu telefonlar susmayınca "bir terslik var" diyerek emekli maaşlarının yatırıldığı üç bankayı arayıp bilgi aldılar. Bunun üzerine, üç bankadan ikisinin emeklilerin hesaplarına yanlışlıkla bir maaş tutarında fazla para yatırdığı ortaya çıktı. SGK yetkilileri bu yanlışlığın kendilerinden kaynaklanmadığını belirtirken, "Kurumdan kaynaklanan mükerrer bir ödeme yok, çünkü biz bütün hesapları tek tek gözden geçirdik. Sorun bankalardan kaynaklanıyor. Yanlışlıkla iki maaş ödemesi birden yapılmış" değerlendirmesini yaptılar.

Bankalar geri çekti

AKŞAM saatlerinde SGK'nın bankaları uyarmasının ardından yanlışlık yapan Vakıfbank ve Halk Bankası, emeklilerin hesaplarında kalan fazla paraları geri aldı. Çift maaşın tamamını ya da bir kısmını çekenlerden ise bir sonraki ay yatacak maaştan kesinti yapılacak. Çift maaş sürprizini yaşayan emekli işçi İsmail Erkul da dün hayal kırıklığı yaşayan emeklilerden biri oldu. Erkul, "Bu ay maaşlarımıza 120 lira fark yatırılacak diye seviniyorduk. Bin 640 lira yattığını görünce çok sevindim. Herhalde biz yanlış hesapladık diye çok sevindim. ATM bin TL verdiği için ancak o kadarını çekebildim. Yarın da gidip kalanını çekecektim ancak SGK'yı arayan arkadaşlarımız işin aslını öğrenmiş, hevesimiz kursağımızda kaldı. Hafta sonu olduğu için fazla çektiğim parayı da iade edemeyeceğim. Anlaşılan o ki gelecek ay 400 liraya talim edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber