Öğretmen konuşunca!..

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Mart 2011 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üvey babasının kendisine tecavüz ettiğini öne süren genç kız konuştu, arkasında da tahliye geldi

İsmail Duman-Samsun/DHA

SAMSUN'da üvey kızı 16 yaşındaki S.Ö.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla, 'cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık 55 yaşındaki Mehmet Ö.'nün, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Üvey babasının kendisine uçucu madde koklattıktan sonra tecavüz ettiğini ileri sürüp, bunu rehber öğretmenine anlatan S.Ö., üvey babasına kendisini kısıtladığı için kızdığını ve hikaye uydurduğunu, şikayetçi olmadığını söyledi.

Kızın soruşturma aşamasında verdiği ifadesini değiştirmesi üzerine mahkeme heyeti tarafından tanık olarak dinlenen rehber öğretmen Ş.K., öğrencisinin olmamış bir şeyi olmuş gibi anlatabileceğini söyleyerek, "Bana üvey babası ve başka erkeklerle yaşadığı cinsel ilişkilerden bahsetti. Bunun üzerine biz de yetkililere haber verdik" dedi. Mahkeme, tutuklu sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Samsun'da lise öğrencisi S.Ö. geçen yıl ocak ayında, rehber öğretmeni Ş.K.'ya, üvey babasının kendisine uçucu madde koklatarak etkisiz hale getirip tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine öğretmen durumu polise bildirdi, gözaltına alınan üvey baba Mehmet Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'Cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Ö., suçsuz olduğunu söyleyerek, "S.Ö.'nün annesiyle 8 yıldır evliyiz. Kendi öz kızım gibidir. Biraz başına buyruk. Yanlış şeyler yapmasın diye kendisini uyardım. Kısıtlamalar yaptım. O yüzden bana iftira atıyor" dedi.

Tanık olarak dinlenen rehber öğretmen Ş.K. ise öğrencisinin derslere gelmediğini, devamsızlık yaptığını bunun için de konuşmak istediğini söyledi. Konuşma sırasında S.Ö.'nün üvey babası ve başka erkeklerle yaşadığı cinsel ilişkileri kendiliğinden anlattığı belirten öğretmen Ş.K., "Bu olayları anlatınca anne ve kız kardeşini çağırıp konuştum. Ancak, S.Ö. daha önce de arkadaşları hakkında olmamış bir şeyi olmuş gibi anlatmış, olayın aslı ortaya çıkınca inkar etmişti. O yüzden olmamış bir şey olmuş gibi anlatmış olabilir. İşin gerçeğini ben de bilmiyorum" diye ifade verdi.

S.Ö. ise üvey babasına kendisini kısıtladığı için kızdığını ileri sürerek, "Öğretmenim beni sıkıştırınca, ondan kurtulmak böyle bir hikaye uydurdum. Üvey babam bir şey yapmadı" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılan suçun vasfında değişiklik olabileceğini, delillerin toplandığını ve kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek Mehmet Ö.'yü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber