Kadın bomba uzmanı Şahin, Ak Parti'den

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran milletvekili genel seçimi kapsamında aday adaylığı heyecanı devam ederken, Ankara emniyetinde bomba uzmanı olarak görev yaparken tanınan emekli polis memuresi Handan Şahin de aday adayları kervanına katıldı. Şahin, Ankara için Ak Parti?den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce emniyet teşkilatından emekli olan Handan Şahin, Ak Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. 1997'den buyana emniyet teşkilatında kadın bomba uzmanı olarak görev yapan ve birçok olaya müdahale eden Şahin, kısa süre önce mesleki yaşamına noktayı koydu.

Aynı zamanda Atılım Üniversitesi'nde aile içi şiddet konusunda çerçevesinde, ?Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Karşılaşılan Sorunlar? başlığı altında yüksek lisansını tamamlayan Şahin, geçen hafta Ak Parti üyesi oldu ve siyasete ilk adımını attı. Şahin, Ankara 1. bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı.

En son geçtiğimiz yıl Ankara'da bir bomba imha çalışması sırasında kamuoyunca tanınan Şahin, halen felsefe tarihi, sosyoloji-psikoloji ve felsefede din konularında araştırmalar yapıyor. Sağlık Bakanlığında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve kuş gribi, domuz gribi ve KKKA gibi ülke gündemine oturan konularla ilgili çalışmalarda aktif rol üstlenen Doç. Dr. Turan Buzgan, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Başbakan'ın ?ucube? diye eleştirdiği heykeli diktiren eski Ak Partili ve eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da CHP'den başvuruda bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 'ün eski eşi Aylin Kotil, sanatçı Ali Rıza Binboğa, DİSK'in kurucusu Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler CHP'ye aday adaylığı başvurusu yaptı...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber