Postacılardan 'posta güvercinleri'yle eylem/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mart 2011 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma koşullarını protesto eden 200 postacı, Tünel'den Taksim Meydan'a kadar yürüdü.

Postacılar sorunlarının yazılı olduğu mektupları güvercinlerin ayaklarına bağlayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ve PTT Genel Müdürü Osman Tural'a ulaştırması için uçurdular.

Yaklaşık 200 postacı Beyoğlu Tünel'de toplandı. "Zafer direnen emekçinin olacak" , "Direne direne kazanacağız" şeklinde slogan atarak yürüyen grup, "Yeter artık cumartesi günleri çalışmak istemiyoruz", "İnsanca yaşam", "Güvenli gelecek istiyoruz" şeklinde pankart açtı. Eyleme katılan 2 postacıda sırtlarında çamaşır makinesi ve buzdolabı ambalajıyla yürümesi dikkat çekti.

PTT ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Taksim Meydan'da bulunan PTT önünde toplanan grup adına basın açıklamasını postacı Ferhat Arsin yaptı. Çalışma koşullarını eleştiren Arsin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Personel eksikliğini cumartesi ve bayram çalışmaları ile çözmeye çalışlan PTT yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Birçok PTT şubelerinde tek kişi çalışmaktadır. Ücra köşelere açılan şubelerin güvenliği sağlanmalıdır. Bugüne kadar 4 arkadaşımız soygunlarda hayatını kaybetmiştir. PTT'ye taşeron işçi yerine kadrolu personel alınsın. İş yerimiz insanca yaşanabilir hale getirilsin. PTT'ye yeterli personel alınsın. Başta PTT olmak üzere tüm işyerlerimize güvenlik elemanı alınsın."

POSTACILAR GÜVERCİN UÇURDU

Grup basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri 3 posta güvercininin ayaklarına sorunlarını anlatan mektubu bağladı. Grup mektupların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ve PTT Genel Müdürü Osman Tural'a ulaştırması için güvercinleri uçurdular. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber