Sınav kalemlerini yoksul öğrenciler için topladılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2011 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, başlattığı bir kampanya ile ÖSYM'nin öğrencilere üniversite sınavı için dağıttığı kalemleri sınav çıkışı yoksul çocuklar için topladı.Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ''Bir kalem, neyi değiştirebilir ki?'' sloganı ile başlattığı kalem, silgi ve açacak kampanyası kapsamında, bugün Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrencilerden sınav çıkışı kalem, silgi ve açacak toplandı.

Akıncı Lisesi, Sümer Lisesi, Kubilay Lisesi, Malatya Lisesi, Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi, Atatürk Kız lisesi ve İnönü Üniversitesi yerleşkesinde sınava giren öğrencilerden sınav çıkışı kalem, silgi ve açacak toplan meclis üyeleri, topladıkları kırtasiyeleri yoksul öğrencilere dağıtacaklarını açıkladı.

Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Dağdeviren, bu kampanya ile Malatya'da bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olmak istediklerini aktardı.

Dağdeviren, ''Topladığımız kırtasiyeleri ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine dağıtacağız. Üniversite öğrencileri ve üniversite adayları arasında bir dayanışma ağı oluşturduk'' dedi.

Dağdeviren, sınava giren öğrencilerin kampanyaya büyük katkı sunduğunu belirtti.

Eyüp Dağdeviren, ''Bu kampanyada bizden desteğini esirgemeyen başta Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım'a ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne, ÖSYM'ye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber