Başbakan, 10 polis alınmasını öngören tasarının veto edilmesini değerlendirdi

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeni polis alımıyla ilgili kanun tasarısını veto etmesini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, "Arkadaşlarla müzakere ettikten sonra değerlendireceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal'ın kızı Ebru İnal ile Ender Cenk Aydın'ın nikah töreninde şahitlik yaptı. İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikaha Erdoğan'ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile çok sayıda siyasi katıldı.

Başbakan Erdoğan, nikah törenine gelişi sırasında bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 10 bin yeni polis alımıyla ilgili tasarıyı geri gönderdi. Buna ilişkin olarak neler söyleyeceksiniz? Bir de buna gerekçe olarak 4 yıllık eğitimin 6 ayda tamamlanamayacağını öngörüyor" şeklindeki sorusuna, "Bu gerekçeyi arkadaşlarımızla müzakere ettikten sonra karar vereceğiz " şeklinde cevap verdi. Bir başka gazetecinin, Sezer'in 130'a yakın kanun tasarısını geri gönderdiğini ve bunların 40'a yakının Erdoğan'ın iktidarı döneminde olduğunu hatırlatması üzerine Erdoğan, "Teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber