Seçmen listeleri bugün askıdan iniyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2011 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçiminde Seçmen kütüklerindeki bilgilerin güncellenmesi için askıya çıkarılan seçmen listeleri 31 Mart'ta askıdan indiriliyor

Vatandaşlar, Ysk'nın "ysk.gov.tr" internet sitesindeki "yurt içi seçmen sorgulama" bölümüne TC Kimlik numaralarını girerek, seçmen kütüğünde kayıtları olup olmadığını öğrenebilecekler.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğanlar, Öğrenci olup, öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunanlar oy kullanabilir duruma gelmek için ilgili ilçe Seçim kurulu başkanlıklarına başvurabilecekler.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşme tarihi olan 8 Nisan 2011 Cuma günü saat 17.00 itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanlar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce silinecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler askı süresi içinde itiraz edebilecekler.

İtirazlar ilçe Seçim kurulu başkanına yazılı olarak yapılacak.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanı da yarın saat 17.00'de sona erecek. Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt dışı olan Türk vatandaşları, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü kayıtlarında düzeltmek için en yakın dış temsilciliğe başvuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber