Ankara itfaiyesi sigarayla mücadeleye öncülük ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2011 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara itfaiyesi, sigarayla mücadelede de diğer kamu ve özel kuruluşlara örnek olacak bir çalışma yürütüyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli için sigaradan kurtulma kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında daire başkanlığı eğitim salonunda kurum personeli için bir dizi seminer veren Uzman Doktor Gülin Erkmen Yıldırım, personele salonda sunulan dia gösterimi ile birlikte sigaranın sağlığa zararlarını anlattı. Sosyoekonomik analizlerde de bulunan Yıldırım, sigara tekellerinin pazar olarak düşündükleri kentlerin reklam panolarında hedef kitlelerin bilinçaltına seslendiklerine dikkat çekti.

Sigara kullanımın hem maddi hem de manevi konularda kayıplara neden olduğunu vurgulayan Yıldırım özellikle sigara ile birlikte yaşamın ülkemizin örf ve adetlerine uygun olmadığını ve toplumumuza yakışmayan davranış biçimlerine neden olduğunu örneklerle anlattı. Tüm bu anlatımların insanları sigara bağımlılığından kurtarmak, insanı özgürleştirmek için olduğunu kaydeden Yıldırım, sigarasız bir yaşamın sigarayı bırakarak değil, sigaradan kurtularak gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Seminerin itfaiye personeli için çok faydalı olduğuna inandığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, mesleki eğitime ağırlık verirken bir yandan da ülkemizin ve tüm insanlığın yararına olacak eğitim çalışmalarını da ihmal etmeyeceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber