YAŞ mağdurları, dilekçelerinin durumunu internetten öğrenebilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2011 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararlarıyla Türk Silâhlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilenlerin Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'na posta yoluyla gönderdiği dilekçeler bakanlığa ulaşmaya başladı.

YAŞ mağdurlarının dilekçelerinin gelmeye başladığını açıklayan bakanlık, başvuruda bulunanların, dilekçelerinin durumu hakkındaki bilgileri internetten öğrenebileceğini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, 12 Mart 1971 tarihinden sonra yargı yoluna kapalı idari işlemler veya YAŞ kararları ile Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilenlere ya da vefatları halinde kanuni mirasçılarına bir kısım özlük haklarının geri verilmesi ve yargı yolu açılması maksadıyla, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılan değişikliğin 22 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığı ve aynı gün başvuru esasları ve dilekçe örneğinin MSB resmî internet sitesinde duyurulduğu hatırlatıldı.

Konuya ilişkin olarak dilekçelerin MSB'ye ulaşmaya başladığının dile getirildiği açıklamada, "Başvuruda bulunanlar, dilekçelerinin durumu hakkındaki bilgileri 6 Nisan 2011 tarihinden itibaren 'http://www.msb.gov.tr' adresindeki MSB resmî internet sitesinden T.C kimlik numaraları ile birlikte takip edebileceklerdir. Anılan yasa uyarınca, başvurular 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü sona ereceğinden, bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır." denildi.

Bakanlık, başvurulara ilişkin ise "İşlemlerin kısa sürede sonuçlandırılması maksadıyla; kanun değişikliğinden yararlanacakların müracaatlarında; mensup olduğu kuvvet komutanlığı, T.C kimlik numarası, rütbesi, kimlik bilgileri ile birlikte, ilişiğinin kesildiği tarih ve statüsüne göre aynı neşetli emsali subay (general ve amiral olanlar hariç) veya astsubayların (subaylığa geçenler hariç) tamamı emekli olmadıysa, kamu kurumlarında çalışmak isteyip istemediğinin belirtilmesi önem arz etmektedir. Müracaat evrakları, posta yoluyla Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilecektir." bilgisini vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber