CHP'deki ön seçimler mevcut milletvekilleri için hüsran oldu./ Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ön seçimin tek milletvekili galibi Malik Ecder Özdemir oldu.

CHP'de önceki gün 27 ilde ön seçim, Kırklareli ve Muğla'da ise aday yoklaması gerçekleştirildi. CHP'de ön seçim yapılan iller şöyle: Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük ve Osmaniye, Düzce.

DERVİŞ GÜNDAY ÖN SEÇİME GİRMEDİ

Afyonkarahisar'da Halil Ünlütepe ön seçimde aldığı 852 oy ile 5. sırada yer aldı. Afyon, toplamda 5 vekil çıkarıyor. Toplamda 3 vekil çıkaran Amasya'da Hüseyin Ünsal 718 oy ile 5. sırada yer buldu.

CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu ise bu dönem aday adayı olmama kararı aldı ve bu nedenle de ön seçime girmedi. 2. sıra kontenjana ayrılan Aydın, toplamda 7 vekil çıkarıyor. Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Akay, ön seçim yarışında 4. sırada yer buldu. Ancak 2.sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle sıralamada 5'e geriledi.

Toplamda 4 vekil çıkaran Çanakkale'de TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük 2 bin 297 oy olarak, 4. sıraya yerleşti. Geçen dönem Çorum'dan seçilerek TBMM'ye gelen Derviş Günday ise Ankara'dan aday adayı olması nedeniyle ön seçime girmedi. Çorum'da ön seçime giren CHP eski il başkanı Tufan Köse birinci oldu. Çorum, toplamda 5 vekil çıkarıyor.

ADNAN KESKİN SEÇİMİN GALİBİ

2. sıra kontenjana ayrılan Denizli'de ön seçimin galibi eski Genel Sekreter Adnan Keskin oldu. Keskin aldığı 4 bin 166 oy ile sandıkta yeniden güven tazeledi. Keskin'i, Melike Kayhan Basmacı takip etti. Ön seçim yarışına giren Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, bin 621 oy ile 4. sırada yer aldı. Ertemür, 2. sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle sıralamada 5'e geriledi. Denizli toplamda 7 vekil çıkarıyor.

EDİRNE'DE İKİ VEKİL LİSTE DIŞI

Edirne'de CHP milletvekilleri ön seçim yarışında listeye giremedi. Edirne milletvekili Bilgin Paçarız 129 oy ile 23. sırada, bin 98 oy ile de Rasim Çakır 6. sırada yer aldı. Edirne toplamda 4 milletvekili çıkarıyor.

Erzincan toplamda 2 vekil çıkarıyor. Erzincan milletvekili Erol Tınastepe aday adayı olmadığı için ön seçime girmedi. Erzincan'da yapılan ön seçimde ilk iki sırayı, Muharrem Işık, Erdoğan Özyalçın aldı.

Gaziantep'te 2. ve 4. sıra kontenjan adaylarına ayrıldı. Toplamda 12 vekil çıkaran Gaziantep'te Yaşar Ağyüz 3 bin 312 oyla 8. sırada, Akif Ekici ise 3 bin 454 oy ile 7. sırada yer aldı.

ŞAHİN MENGÜ 6. SIRADA

Manisa'da CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakınlığı ile bilinen Şahin Mengü ön seçim yarışına girdi. Mengü aldığı 2 bin 961 oy ile 5. sırada yer aldı. 2. sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle Mengü, 6. sıraya geriledi. Manisa toplamda 6 milletvekili çıkarıyor.

CHP'nin geçen seçimde milletvekili çıkaramadığı illerden Nevşehir ve Niğde de ön seçim yapıldı. Nevşehir'de CHP eski il Başkanı Bülent Yumuş, Niğde'de Doğan Şafak aldığı 2002 oy ile birinci oldu.

ÖN SEÇİMİN GALİBİ ÖZDEMİR

Ön seçimde il bazında en yüksek başarıyı CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir gösterdi. Özdemir aldığı 2 bin 315 oy ile birinci sıraya yerleşerek, güven tazeledi.

Tekirdağ'da 1. sıra kontenjana ayrıldı. Ön seçime girmeyen Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak'ın kontenjan adayı olarak gösterileceği belirtiliyor. Tekirdağ'da ön seçime giren Enis Tütüncü ise ön seçim yarışında bin 395 oy alarak, 7. sırada yer buldu. Tekirdağ toplamda 5 milletvekili çıkarıyor.

TRABZON'DA 1.SIRA KONTENJAN

Trabzon'da 1. sıra kontenjan adayına ayrıldı. Trabzon milletvekili Akif Hamzaçebi ön seçime girmedi. Hamzaçebi'nin İstanbul'dan aday gösterebileceği belirtiliyor. Trabzon toplamda 6 milletvekili çıkartıyor. Trabzon'da ön seçim yarışında 2 bin 96 oy alan Ali Türen Öztürk birinci, bin 934 oy alan Sedat Gözaçan ikinci, bin 884 oy alan Güzide Uzun ise 3. sırada yer aldı.

UŞAK'TA KADIN ADAY GALİP

Uşak'ta Osman Coşkunoğlu, yeniden aday adayı olmaması nedeniyle ön seçim yarışına girmedi. Uşak toplamda 3 milletvekili çıkarıyor. 14 aday adayının yarıştığı Uşak'ta Dilek Akagün Yılmaz bin 620 oy ile birinci oldu. Yılmaz 29 ilde ön seçimi kazanan tek kadın aday adayı oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber